Máte-li sílu, je tu nová epizoda kauzy „mladý Babiš“. Novináři vypátrali na Ukrajině matku jeho snoubenky

29.11.2018 19:10

Kauza údajného únosu premiérova syna Andreje Babiše mladšího pokračuje. Reportéři Českého rozhlasu a Rádia Svobodná Evropa vypátrali třicetiletou Jelizavetu, se kterou se podle Babiše staršího jeho syn dokonce zasnoubil. Matka Jelizavety novinářům řekla, že Andrej Babiš mladší není psychicky nemocný. Český rozhlas také uveřejnil informace z dopisu, který psal Andrej Babiš mladší policii na počátku tohoto roku.

Máte-li  sílu, je tu nová epizoda kauzy „mladý Babiš“. Novináři vypátrali na Ukrajině matku jeho snoubenky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Krym

Andrej Babiš mladší měl 5. ledna 2018 napsat policii dopis, v němž oznámil, že byl proti své vůli odvezen na ukrajinský poloostrov Krym ovládaný Ruskem. Babiš mladší napsal, že zájem na tom, aby zmizel, měl jeho otec a předseda české vlády Andrej Babiš starší. „Byl jsem unesen na Krym. Teď se nacházím na Ukrajině u své přítelkyně. Čeká mne nedobrovolný psychiatrický zákrok. Můj otec potřeboval, abych zmizel po čas kauzy Čapí hnízdo,“ napsal premiérův syn v lednu tohoto roku.

Petr Protopopov vezl Babiše mladšího na Ukrajinu přes Polsko v prosinci 2017. Toutéž cestou se pak Petr Protopopov vrátil už sám.

Reportéři kromě Protopopových cest zjistili také jméno přítelkyně Andreje Babiše mladšího. „Ukrajinští reportéři identitu této přítelkyně vypátrali (jejich reportáž najdete ZDE). Celé jméno redakce zná, rozhodla se ale zveřejnit jen křestní. Jmenuje se Jelizaveta a pochází z Krivého Rogu na východní Ukrajině. Je jí třicet let, žije střídavě v Krivém Rogu v malém jednopokojovém bytě a v krymské Jaltě,“ napsal Janek Kroupa.

Novináři také kontaktovali Jelizavetinu matku. „Říkala, že ho podvedli. Udělali z něj nemocného,“ uvedla matka. Její dcera prý teď pobývá u premiérova syna ve Švýcarsku. Sama Jelizaveta sice s novináři byla v kontaktu, ale odmítla odpovídat na jakékoli jejich otázky.

Skutečností je, že na ruské sociální síti V Kontaktě sdílí fotky s premiérovým synem, na kterých je zřejmé, že spolu prožili nějaký čas. Byli např. v jaltské zoo. Čas spolu trávili i o Vánocích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…