Máte právo na teplo... Nový výlep KSČM, nebojí se toho

25.11.2022 7:35 | Ze sítí

Komunistická strana svůj boj proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS) a její energetické politice posunula na další úroveň. Vydala reklamu, v níž naráží na to, že přes šetření světlem a všechny svetry proti Putinovi, které si na doporučení členky vlády musejí lidé kvůli zimě oblékat, ani nepoznají s kým sdílejí své lože.

Máte právo na teplo... Nový výlep KSČM, nebojí se toho
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

V současné době mimoparlamentní strana KSČM, která loni na podzim zažila historický debakl a poprvé se od svého založení nedostala do Parlamentu, hlasitě kritizuje současnou vládní garnituru a její počínání v řešení energetické krize.

Ve své nové tištěné reklamě upozorňuje české občany: „Máte právo na světlo! Máte právo na teplo!“ píše v reakci na doporučení Fialova kabinetu, aby lidi co nejvíce šetřili, či na výroky předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéry Pekarové Adamové, že lidé mohou pomoci situaci s nedostatkem energií například tím, že si vezmou další svetr. „Víš, s kým spíš? Ve svetru a ve tmě těžko!“ stojí v propagaci komunistů.

V posledních měsících se zástupci KSČM zapojili do velkých protivládních demonstrací na Václavském náměstí pod názvem Česká republika na 1. místě a zapojovali se do série protestů proti „asociálním krokům kabinetu Petra Fialy“. Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná na jednom z nich v září prohlašovala, že „nastal čas zúčtování“. „Doteď vláda vystavovala účty nám. A nyní všichni do jednoho máme jedinečnou příležitost jí vystavit účet. Těm stranám, se kterými nesouhlasíme.“ Poté apelovala, aby lidé ve volbách dokázali, co si o „Petrovi Fialovi a jeho nohsledech“ skutečně myslí.

Kromě ní k lidem z pódia promlouval kandidát KSČM na prezidenta Josef Skála, ekonom Jiří Janák, bývalý poslanec a člen stínové vlády KSČM Pavel Hojda, lídr komunistů pro volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy a místopředseda KSČM Milan Krajča, bývalý předseda Valného shromáždění OSN a poslanec Jan Kavan a další. Zasazovali se především o rychlé zastropování cen energií, růst mezd i důchodů, aby se lidé nemuseli bát krize a pádu do chudoby.

Nově vyvolala Kateřina Konečná pozornost také tím, když jako europoslankyně nezvedla ruku pro rezoluci Evropského parlamentu označující Rusko za stát podporující terorismus. Stejně učinili i europoslanci Hynek Blaško a Ivan David z SPD.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…