Máte v ODS nepořádek, vrací ministr Vojtěch úder „modrým ptákům“, od kterých včera vyletěl

26.06.2018 9:05

Adam Vojtěch vyletěl z modrých ptáků. ODS po dlouhé době zrušila členství Adama Vojtěcha, ministra zdravotnictví v Babišově vládě. „Teatrální,“ reaguje ministr na Twitteru.

Máte v ODS nepořádek, vrací ministr Vojtěch úder „modrým ptákům“, od kterých včera vyletěl
Foto: archiv A. Vojtěch
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

V životopisu Babišova ministra najdeme mnohé informace, například že pracoval jako poradce na Ministerstvu zdravotnictví a také jako právník pro mediální skupinu MAFRA, a. s., kterou vlastnil Andrej Babiš, než ji převedl do svěřenského fondu. O jeho členství v ODS tam však nestojí ani slovo.

ODS útočí na vládu Andreje Babiše pro její plánovanou spolupráci s komunisty už dlouho. Není proto žádným překvapením, že se rozhodla členství, které měl Vojtěch pozastavené už v roce 2014, zrušit úplně. Z profilu ODS:

Anketa

Těšíte se na vládu ANO a ČSSD s podporou KSČM?

hlasovalo: 11383 lidí

Vyloučení však přichází poněkud pozdě. Členství mu mělo zaniknout, už když kandidoval za jiný subjekt. „Což ale příslušné sdružení opomenulo formálně deklarovat, tak to udělala výkonná rada hned, jakmile jí byl návrh předložen,“ zní vyjádření strany. Současný ministr Babišovy vlády měl členství pozastaveno od roku 2014.

Adam Vojtěch ze svého vyloučení smutný není a celé vyjádření považuje za zbytečně teatrální. Do ODS se prý přidal ve studentských letech a kontakt s nimi Babišův ministr neudržuje už dlouho. Že ze strany oficiálně nevystoupil, svádí na to, že dle stanov ODS končí členství po neplacení příspěvků. Obviňuje ODS, že má nepořádek ve svých záznamech.

Že se strana rozhodla jeho členství terminovat zrovna teď, si Adam Vojtěch vysvětluje jako laciný trik, aby se opoziční ODS znovu zviditelnila.

To však ODS kontruje v komentáři. Vojtěcha označuje za krátkozrakého, když pouhé 4 roky považuje za historickou záležitost, a opravuje jeho mylnou domněnku, že mu členství už dávno mělo zaniknout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…