Matěj "Žít Brno" Hollan v rádiu: Vždyť vidíte, že se ten borec na Hradě už zbláznil

24.01.2015 19:10

Brněnský radní Matěj Hollan (Žít Brno) se v sobotním Press klubu Luboše Xavera Veselého zostra pustil nejen do ministra financí Andreje Babiše (ANO). Ten prý horko těžko zvládá chod svého ministerstva a přitom se pořád tváří, že ví, jak a kde se krade a co s tím udělá. Ještě tvrdší byl vůči prezidentovi Miloši Zemanovi. Prozradil také, jak je to s hazardem a jak se posunul jeho pohled na politiku poté, co do ní vstoupil.

Matěj "Žít Brno" Hollan v rádiu: Vždyť vidíte, že se ten borec na Hradě už zbláznil
Foto: Youtube.com
Popisek: Matěj Hollan (vlevo) a režisér Jan Látal

Býval občanským aktivistou a dnes je brněnským radním. Zatím je ve funkci jen dva měsíce, takže se toho nepodařilo prosadit mnoho, ale z Brna lze podle jeho názoru udělat lepší místo k životu. Do jisté míry však upravil své názory, když se stal politikem.

"Změnil jsem názor na to, že jako aktivista jsem si myslel, že magistrát je plný neschopných lidí, ale po vstupu do politiky jsem zjistil, že neschopní byli jen ti politici, ale lidé na magistrátu samotném pracují, své problematice rozumějí a pracují. To jen politici si snad chodili do práce jen odpočinout," prohlásil hned na úvod politických témat Hollan.

Babiš už je směšný

"A našel jste důkazy, že ti politici před vámi kradli?" ptal se moderátor Veselý Hollana. "V mé oblasti ne," odvětil náměstek, který má na starosti sociální věci, kulturu a zdravotnictví. V jiných rezortech možná nepořádek je, ale za ty nemůže mluvit, neboť je nemá ve své gesci. Má své práce dost. A pokud současný ministr financí tvrdí, že ví všechno, ví dokonce i kde se krade.

"Tak ať to dokáže," řekl na adresu Babiše Hollan. "Už je to docela směšný, ten jeho způsob výkonu politiky, kdy se každé ráno probudí, řekne, kdo je zloděj a jak by to změnil, když horko těžko zvládá své ministerstvo," pokračoval.

Následně se rozpovídal o hazardu, závislosti na něm a státní kontrole. Politik má za to, že se závislostí na hazardu je třeba bojovat, a to i formou regulace, zákazů. Díky Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) prý máme herny leckde a lidé na nich kvůli závislosti prohrávají tisíce. To však zároveň neznamená, že by chtěl regulovat úplně všechno. "Naše společnost je liberální a politici jsou jen odrazem," podotkl.

Zeman je prý borec, který se zbláznil

V roli aktivisty se snažil také o to, aby se prezidentem republiky nestal Jan Fischer, či Miloš Zeman. Je mi jedno, jestli by tam byl Karel Schwarzenberg, nebo Jiří Dienstbier. "Myslím si, že si stále více lidí uvědomuje, jaká je to ostuda mít na Hradě alkoholika," řekl Hollan. Ale stalo se a je třeba počkat, než mu skončí mandát. Pak se snad objeví nějaký výrazný protikandidát. Karel Schwarzenberg by byl sice lepším prezidentem, ale rozhodně prý nebyl dost silným protikandidátem.

O Zemanovi má ale jasno. Odmítl se sice bavit na téma vulgarit prezidenta v Českém rozhlase, řekl k tomu jen několik slov. "Člověk vidí, že se ten borec už zbláznil. Anebo jestli je to jako PR, tak jestli to nevymyslel Tonda Blaník, aby překryl své předchozí výroky," prohlásil Hollan. Nevidí prý ale jako účelné chodit znovu a znovu do ulic a protestovat proti prezidentovi. Rozhodovat se bude v příštích volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…