Mé srdce je v Gaze... Novinář Patočka se vyznal. Je zle. Palba nejen z ČT

10.10.2023 18:56 | Monitoring

Novinář Jakub Patočka poznamenal, že jeho srdce je v Gaze. „Těch lidí je mi strašně líto,“ napsal. V diskusních příspěvcích pod svým statusem však příliš pochvalných slov za svůj výrok nenašel.

Mé srdce je v Gaze... Novinář Patočka se vyznal. Je zle. Palba nejen z ČT
Foto: z internetu
Popisek: konflikt v Palestině

„Jako jeden z mála českých novinářů, který byl v Gaze, musím říct, že mé srdce je teď tam. Těch lidí je mi strašně líto. Ale David Hearst má naprostou pravdu: viníkem toho, co se stalo, jsou všichni ti, kdo dávno přestali v Palestincích vidět lidi,“ píše na svém twitterovém účtu novinář Jakub Patočka.

Pochopení však nenašel například u fotografa Jana Šibíka. „Tak já byl v Gaze 10x a po těch zvěrstvech srovnatelných s ISIS napsat takový žvást vypovídá o vašem totálním zatmění mysli,“ poznamenal.

„Vážně ani slovo o umučených Izraelcích? Vážně?“ zeptal se pak také moderátor veřejnoprávní televize Martin Jonáš.

„Takže viníkem té vraždy 40 dětí v kibucu nejsou ty zrůdy, co je zmasakrovaly a zbavily hlav, ale ‚všichni ti, kdo dávno přestali v Palestincích vidět lidi‘?“ napsal Patočkovi i manžel neúspěšné prezidentské kandidátky Danuše Nerudové Robert Neruda.

Od sobotního zahájení útoku Hamásu na Izrael zahynulo přes 3 300 lidí, vyplývá z údajů zveřejněných oběma stranami. Při palestinských útocích na izraelském území podle izraelské armády přišlo o život více než 1 000 lidí, zatímco zdravotnické úřady v Hamásem ovládaném Pásmu Gazy hlásí 830 obětí izraelských protiúderů. Izraelské ozbrojené síly zároveň oznámily, že na izraelském území dosud nalezly na 1 500 těl ozbrojenců Hamásu.

Bojovníci radikálního palestinského hnutí Hamás v sobotu masivně ostřelovali jižní Izrael a pronikli na jeho území, kde zabíjeli nejen vojáky a policisty, ale i civilní obyvatelstvo v obcích u Pásma Gazy. Palestinci na izraelském území zajali také až 150 lidí, mezi nimi cizince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dávno měl být vytvořen palestinský stát s pevnými hranicemi., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 11.10.2023 8:40:25
Nebyl a vzájemná nenávist se stupňovala až k tomuto zoufalému činu z nenávisti.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…