Média zpřísňují svou bezpečnost. V Madridu evakuovali vydavatelství Prisa

07.01.2015 17:50

Sídlo madridské mediální skupiny Prisa, do níž patří například deník El País, bylo dnes z bezpečnostních důvodů na krátkou dobu evakuováno poté, co do něho dorazil podezřelý balíček. Stalo se to po dnešním útoku skupiny teroristů na pařížskou redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo, při kterém zemřelo nejméně 12 lidí. Na možnou hrozbu se připravují i média v jiných zemích.

Média zpřísňují svou bezpečnost. V Madridu evakuovali vydavatelství Prisa
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Mluvčí společnosti Prisa podle agentury Reuters odpoledne uvedla, že zaměstnanci se už mohli vrátit do práce. Svá bezpečnostní opatření zostřila i dánská mediální skupina JP/Politikens Hus, jejíž deník Jyllands-Posten v roce 2005 otiskl karikatury proroka Mohameda. Vyplývá to z interního e-mailu, na který se odvolává agentura Reuters. Zveřejnění zesměšňujících kreseb vyvolalo vlnu protestů v muslimském světě.

Dnešní útok v Paříži je spojován s islamisty; podle očitých svědků útočníci provolávali slávu Alláhovi a tvrdili, že patří k Al-Káidě.

V Římě byla zpřísněna bezpečnostní opatření na „citlivých místech", týká se to hlavně redakcí médií, informovala agentura ANSA s odvoláním na bezpečnostní činitele. Italský ministr vnitra na dnešek svolal schůzku protiteroristických odborníků, aby posoudili, zda Itálii také nehrozí nebezpečí útoku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…