Měla jiné věci na práci. Nerudová a její průšvih: Jak to prý bylo

14.12.2022 10:14 | Ze sítí

Prozatím poslední průzkum před lednovými prezidentskými volbami naznačil, že v čele závodu o Hrad teď stojí ekonomka Danuše Nerudová. Možná právě proto se na ni již poněkolikáté zaměřila publicistka Jana Bobošíková a uchazečku o prezidentský úřad prezentovala tak, jak by se to podporovatelům Nerudové pravděpodobně nelíbilo.

Měla jiné věci na práci. Nerudová a její průšvih: Jak to prý bylo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová

Jana Bobošíková si ve svém internetovém pořadu Aby bylo jasno bere na paškál střídavě Pavla Fischera, Danuši Nerudovou a Petra Pavla. Jak se prezidentské volby blíží, hovoří zejména o těchto třech kandidátech stále častěji. Tentokrát se již poněkolikáté rozpovídala o Danuši Nerudové.

„Teď vám ukážeme děravou paměť Danuše Nerudové. A budete žasnout,“ přislíbila Bobošíková divákům na úvod. A hned ukázala, co všechno Nerudová neví.

Připomínala, že za rektorování Nerudové na Mendelově univerzitě v Brně docházelo k doktorskému rychlostudiu zejména u některých německých a rakouských studentů. Mendelova univerzita prý celou věc řeší.

„Co myslíte, jde univerzitě o její dobré jméno, nebo jde o to, aby se lidé nedozvěděli, jaká je skutečná odpovědnost Danuše Nerudové?“ zeptala se Bobošíková. Novináři totiž podle jejího názoru po skutečné odpovědnosti Nerudové za celý skandál „až tak nepátrají a spokojí se s jejími plytkými a nepravdivými vysvětleními".

V prezidentské debatě Deníku N, který Bobošíková popsala jako „deník založený milionáři a vychvalovaný pro svou objektivitu “, Nerudová uvedla, že o problému s doktorandskými rychlostudenty jako tehdejší rektora nejdřív nevěděla a když se o něm dozvěděla, požádala příslušného děkana, aby zasáhl. A to se také stalo. „A takovéto vysvětlení novinářům z údajně kvalitního Deníku N stačí,“ nechala se slyšet Bobošíková. Jedním dechem dodala, že ze studia veřejných dokumentů vyčetla, že v kauze rychlostudentů existují jen dvě možnosti. A pro Danuši Nerudovou jsou prý obě špatné.

„Danuše Nerudová v kauze doktorandského studia buď nestydatě lže, nebo nedělala pořádně svojí práci, za kterou ji platí daňoví poplatníci. Tvrdí, že ji více zajímala politická práce coby předsedkyně komise pro spravedlivé důchody, než důsledná každodenní práce na rektorátu a na její fakultě,“ uvedla Bobošíková.

Připomínala, že podle dokumentů, které podepsala sama Nerudová, platí, že zahraničním studentům uznává studium právě rektor, případně rektorka, takže podle Bobošíkové buď Nerudová musela vědět, co se děje, nebo neřídila svou univerzitu tak, jak měla.

„Hypotetická možnost, že by právo podpisu dokumentů svěřila někomu jinému, např. sekretářce, nás děsí. Umíte si představit, že by stejně podepisovala dokumenty jako hlava státu?“

„A třešnička na dortu. Víte, že sama profesorka Nerudová jednu z prací svých německých studentů vedla?" ptala se Bobošíková. Nerudová ji prý vedla jako vedoucí ústavu účetnictví a daní.  

„Shrňme to. Danuše Nerudová o ničem nevěděla. Přitom byla vedoucí ústavu fakulty, kde se studium zahraničních studentů odehrávalo. A byla členkou kolegia děkana téže fakulty. Ale nic nepodepsala, o ničem nevěděla, za všechno může děkan. Novinářům z Deníku N takovéto vysvětlení stačí,“ uvedla Bobošíková s tím, že Nerudová se hájí lží, ale Deníku N to pravděpodobně nevadí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…