Města jsou spokojená s tvrdšími vyhláškami. Lidé už méně

03.03.2012 12:52

V mnoha městech v poslední době zavedli tvrdá opatření, aby byl jejich obyvatelům zajištěn větší klid. Nejčastěji sahají k zákazu alkoholu. To sice zamezuje mnoha problémům, ne všichni občané ale mají radost.

Města jsou spokojená s tvrdšími vyhláškami. Lidé už méně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec v Praze

"Určitě se situace zlepšila. Někteří problémoví občané se sice vrátí a koupí si nové víno, ale je to nějaké omezování a víc si to rozmyslí," říká server iDNES.cz místostarosta Domažlic Karel Štípek. V jeho městě je zakázáno pít v památkové rezervaci, v blízkosti hřišť nebo nákupních center.

V Olomouci se nesmí ani žebrat

Loni schválené vyhlášky o zákazu pití alkoholu na vybraných místech chválí i v Železném Brodu nebo v Olomouci, kde se nesmí ani žebrat. Definitivní výsledky opatření se ale teprve projeví, protože v zimě bývá problémů méně. Lidé ale často nesouhlasí s omezením otevírací doby restaurací a barů.

"Je to nefér a omezování lidi, kteří chtějí v noci žít. Někdo ve dne nemůže, tak proč by si v klidu nemohl jít sednou s kamarády v noci?" říká serveru grafik a ilustrátor Jan Krumphanzl z Berouna, kde hospody musí být ve všední dny zavřené od půlnoci do šesti ráno.

Podle ministerstva vnitra, kterému si Krumphanzl stěžoval, však město pravomoc nepřekročilo. Rozporuplně byly přijaté i vyhlášky, které zakazují sezení na obrubnících a zídkách nebo opírání o betonové koše. Vedení měst ale všechny změny hodnotí pozitivně.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…