Metnar se před novináři omluvil za chyby ve své diplomce. Odstupovat nehodlá

27.07.2018 14:28

Ministr obrany za hnutí ANO Lubomír Metnar předstoupil v pátek odpoledne před novináře, aby se vyjádřil ke spekulacím, že možná také nepovoleně opisoval ve své diplomové práci. Metnar obvinění odmítá. Na tiskové konferenci zdůraznil, že vysoká škola v Ostravě a další odborníci se za něj postavili.

Metnar se před novináři  omluvil za chyby ve své diplomce. Odstupovat nehodlá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Lubomír Metnar

V posledních pár dnech prý Metnar prožíval nelehké období. „Věřte mi, nebylo to lehké období, byť jsem si věřil, že jsem k tomu přistupoval svědomitě a poctivě,“ oznámil Metnar.

„Rád bych se touto cestou omluvil jak veřejnosti, tak autorovi, že jsem nesprávně citoval z publikace, kterou jsem uvedl v seznamu použité literatury. Před více jak 14 lety jsem udělal chybu, teď mě to mrzí a omlouvám se za to,“ pravil ministr.

To však podle Metnara nic nemění na tom, že se nedopustil plagiátorství, byť mohl citovat přesněji. Na tom se shodli odborníci z Policejní akademie, z ostravské univerzity i specialisté z VŠE. To vede ministra k závěru, že premiéru Babišovi svou rezignaci nenabídne. Metnar také doufá, že občané vezmou v potaz jeho dlouholetou práci v oblasti bezpečnosti. Za klíčový skutečně považuje fakt, že podle odborných posudků jeho práce není plagiátem.

Daniel Stach z České televize chtěl od ministra slyšet, jestli si je jist, že se v práci už nenalézá žádná věta, kterou by bylo možné označit za plagiát. Ministr se odvolal na výše zmíněné odborné posudky. Stach však svou otázku položil znovu a v tu chvíli se ministra zastal jeden z jeho spolupracovníků. „Pane Stachu, já myslím, že vám pan ministr už odpověděl,“ zaznělo od Metnarova podřízeného. „Já myslím, že ne, právě,“ kontroval Stach. Než se však mohla slovní přestřelka více rozvinout, tisková konference byla ukončena. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…