Mezi prioritními skupinami pro očkování budou všichni učitelé

30.12.2020 16:15

Mezi prioritními skupinami pro očkování proti koronaviru budou všichni učitelé, i ti z mateřských a speciálních škol. ČTK to po dnešním jednání zástupců ministerstev školství a zdravotnictví napsala mluvčí školství Aneta Lednová. Vyjádření ministerstva zdravotnictví ČTK zjišťuje. Úpravu strategie, která určuje pravidla očkování proti koronaviru, žádal ministr školství Robert Plaga (ANO). Podle něj v dokumentu byli opomenuti pracovníci mateřských a speciálních škol.

Mezi prioritními skupinami pro očkování budou všichni učitelé
Foto: pixabay.com
Popisek: Očkování - ilustrační foto

Zástupci obou ministerstev dnes podle Lednové jednali o úpravě dokumentu tak, aby dostali přednost všichni pedagogičtí pracovníci s důrazem na ty z mateřských a speciálních škol. „Ministerstvo zdravotnictví deklarovalo, že prioritizace pro uvedené skupiny bude v očkovací strategii upřesněna,“ uvedla Lednová.

Nyní se v očkovací strategii píše, že mezi prioritními skupinami, které budou očkovány před běžnou populací, budou nejdříve zdravotníci v nemocnicích a v lůžkových zařízeních, hospitalizovaní senioři, poté další lékaři a lidé v domovech pro seniory. Následně by měli vakcínu dostat také vojáci, kteří pomáhají v boji s nemocí covid-19, příslušníci integrovaného záchranného systému. Dále se počítá i s pedagogickými pracovníky; v dokumentu jsou uvedeni ale pouze učitelé v základních školách. V úterý to kritizoval Plaga.

Očkování proti koronaviru v Česku začalo 27. prosince. Za první dva dny bylo podle dostupných údajů očkováno zhruba 3100 lidí, tedy asi 0,3 promile obyvatel. Z první dodávky je podle informací z nemocnic už většina vypotřebovaná. Dnes do nemocnic dorazila další dodávka 19.500 dávek, která zamířila i do krajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…