Michal David škrtl Ruskou Mášu. „Ze solidarity, možná už ji nebudu hrát nikdy“

12.06.2022 11:26 | Kauza

Ve světle válečného dění na Ukrajině stahuje zpěvák Michal David jeden ze svých hudebních hitů Ruská Máša ze svého repertoáru, ač jde o song, který si fanoušci při jeho koncertování žádají vůbec nejčastěji. Pro CNN Prima News zpěvák řekl, že si nedovede představit ji někdy ještě zahrát – že je to jeho projev solidarity s okupovanou zemí.

Michal David škrtl Ruskou Mášu. „Ze solidarity, možná už ji nebudu hrát nikdy“
Foto: Screen Youtube
Popisek: Michal David na koncertě

Michal David s vymazáním hitu Ruská Máša po vstupu ruských vojsk na Ukrajiny dlouho neváhal. „Tu písničku jsem stáhl z repertoáru hned poté, co Putin napadl Ukrajinu a páchal tam zvěrstva. Dokonce jsem ji vyndal i z mého nejnovějšího CD Funky, které teď vyšlo. Přitom jsem ji tam měl už připravenou a nově zaranžovanou,“ přiblížil Michal David.

  • Původní zdroj ZDE

Jeden z nejoblíbenějších Davidových songů už jeho fanoušci prý zřejmě nikdy naživo neuslyší. „I když je to hit, není dobře hrát takové písničky, když vidíme, co tam Putin předvádí. S tím já prostě nesouhlasím. Je možné, že už ji nebudu hrát nikdy. Už jenom z důvodu solidarity,“ dodal.

K zásahům ve svých playlistech kvůli probíhající válce přistoupila i některá česká rádia. „Je fakt, že jsem to po ruské invazi na Ukrajinu řešil, ale Ruskou Mášu jsme v rotacích nehráli nikdy. Miss Moskvu historicky sice ano, ale po posledním hudebním testu loni na podzim se stejně svými výsledky už dostala mimo denní rotace, teď se nehraje nikde. A vyřadil jsem i Rasputina od Boney M, kde – pominu-li text – ta melodie a zvuk jsou typicky ruské,“ vyjádřil se pro CNN Prima NEWS hudební ředitel rádia Blaník Dušan Kotora.

Naopak jiný postoj zastává vedení rádia Impuls. „V souvislosti s děním na Ukrajině žádné změny v našem hudebním programu neprovádíme,“ sdělil jeho hudební ředitel Jan Hanousek.

K vyřazení písní Ruská Máša nebo Miss Moskva nepřistoupila ani rádia Frekvence 1 nebo Bonton, a to z toho důvodu, že je ani nikdy nehrála.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…