Michal Hašek je jedničkou mezi hejtmany, rozhodli lidé

26.09.2013 13:12

Nejoblíbenějším hejtmanem je podle zářijového průzkumu společnosti SANEP hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Toho následuje Jihočech Jiří Zimola. Propadl naopak pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09.

Michal Hašek je jedničkou mezi hejtmany, rozhodli lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek se podle průzkumu těší podpoře 56,8 procent občanů, a dostal se tak na první místo. To může nadále oslabovat pozici předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který vede jihomoravskou kandidátku do předčasných voleb. Druhým nejoblíbenějším hejtmanem se stal Jiří Zimola z Jihomoravského kraje, který si oproti červenci o jednu příčku polepšil.

Většina je pro přímou volbu hejtmanů

Třetí skončil hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec s 53,4 procenty hlasů. I ten se posunul o jedno místo výše. Ve srovnání s červencem si pohoršil Martin Půta z Libereckého kraje, který získal 53,1 procenta. Důvěře většiny lidí se ještě těší hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček z KSČM.

Nejhůře naopak dopadli Jiří Běhounek z Vysočiny (25,3 procenta), pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09 (25,1 procenta) a na posledním místě skončil hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc s podporou 22,3 procenta občanů. Z průzkumu rovněž vyplynulo, že 63,3 procenta dotázaných si přeje zavedení přímé volby hejtmanů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…