Michelle Obamová znechuceně vzpomíná: Tolik jsem toho pro lidi udělala, a stejně jsem každý den poslouchala, že jsem černá opice

30.07.2017 12:53

Žena bývalého prezidenta USA Michelle Obamová podle svých slov neměla roli první dámy jednoduchou. Každý den totiž prý čelila rasistickým poznámkám. Píše o tom server iDnes.cz.

Michelle Obamová znechuceně vzpomíná: Tolik jsem toho pro lidi udělala, a stejně jsem každý den poslouchala, že jsem černá opice
Foto: archív autora
Popisek: Obama

„Nazývali mě opicí v podpatcích a říkali mi, že mám obličej stejný jako gorila,“ popsala Michelle Obamová. Podle svých slov sice od dětství byla zvyklá, že jako černoška rasistické narážky poslouchá, ale dodnes se nemůže smířit s tím, že existují lidé, kteří takové věci říkají. 

„A to i poté, co jsem po boku manžela jako prezidenta pro lidi udělala tak moc,“ dodala s tím, že lidé by se neměli potýkat s problémy kvůli své barvě plati. 

Michelle dlouhodobě bojuje za práva žen i menšin. Je totiž přesvědčena mimo jiné i o tom, že ženy se neustále potýkají s tím, že jsou znevažovány. „Jen proto, že jsme ženy. Jsou to malé ranky, které také bolí,“ doplnila.

Ona sama se dle svých slov s těmito problémy potýkat nemusí, neboť její muž Barack je prý galantní a ženy absolutně respektuje. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…