Migrace vyvolaná sobeckými zájmy je zločin. O světovém problému promlouvá Zdeněk Zbořil

04.01.2015 9:31

Opakované demonstrace německého hnutí Pegida (Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu), které se uskutečňují nedaleko hranic SNR a ČR, nás nutí sledovat výzvy státníků na obou stranách hranic. Angela Merkelová už loni vzkázala, že se multikulturalismus v evropské, a tedy také německé podobě, nepovedl. Náš prezident byl v odmítání islámského terorismu vytrvalejší. Nad tím, kam se ubírá současná migrační politika, se ve svém komentáři pro server Prvnízprávy.cz zamýšlel Zdeněk Zbořil.

Migrace vyvolaná sobeckými zájmy je zločin. O světovém problému promlouvá Zdeněk Zbořil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády se setkali příznivci i odpůrci přijmutí syrských uprchlíků do ČR. Demonstrace se obešla bez vážnějších incidentů

Náš prezident řekl, že Islámský stát (přesněji chalífát Abú Bakra) považuje za největší ohrožení míru v zemích či regionech dnes, jak rádi říkáme, „globálně propojených“. Nemusíme s ním ale souhlasit, když říká, že každý terorista je muslim, protože jsme ještě nezapomněli, že v SRN teorizovala a vraždila své domnělé nepřátele RAF (Frakce rudé armády), v Itálii Rudé brigády, ve Španělsku baskičtí iredentisté, a abychom zůstali u náboženských motivů, pak vzpomeňme na irské katolíky a protestanty. Heslo Belfast, v jehož jménu se prali a zabíjeli fotbaloví primitivové, známe nejen z Bruselu, ale i ze zemí od britských ostrovů po Ukrajinu a Balkán. Ani tehdy nešlo o evropské hodnoty, jenom jsme si je neradi připomínali, píše ve svém komentáři Zbořil.

Z hlediska práva to je v ČR dost jednoduché a mimořádně přesně formulované: Podle § 355 je totiž trestné hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, a  „kdo veřejně hanobí některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta“. Až tři roky může dostat ten, „kdo se podobného činu dopustí tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem“, cituje znění zákona Zbořil a dodává, že by si jej měli připomenout i někteří publicisté a redaktoři České televize.

A podobně, podle  § 356, až na dva roky může být potrestán ten, „kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob...“ a až na tři roky, „dopustí-li se toho tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo účastní-li se aktivně takovým činem činnosti skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist“, pokračuje další citací zákona komentátor.

„Teprve po balkánské krizi v devadesátých letech, přehlédnutém zřízení  islámského Kosova  na území Evropy a po spektakulárním 11. září 2011 začalo lidem komentujícím mezinárodní politiku docházet, že Huntington otevřel dveře programu boje proti terorismu, a že Zbygniev Brzezinski byl v právu, když o několik  let později upozornil na tři slova, která zničila demokracii ve Spojených státech,“ tvrdí Zbořil. Každoročně, obvykle v prvních měsících, pak podle něj vznikaly krize, konflikty, války v různých částech světa, které strašily/terorizovaly nejen občany USA a EU, ale pod heslem „arabské jaro“ nezpůsobily vznik demokracie v různých státech muslimů, ale vyvolaly migrační vlnu, jejíž viníky dnes hledáme.

Bombardovalo a bombarduje se, zabíjelo a zabíjí se, obvykle ve jménu svobody, demokracie a ochrany lidských práv, a tak trochu se zapomnělo, že odkazem dějin evropských a světových konfliktů je také to, co někdy eufeministicky nazýváme  „stěhováním národů“ nebo demograficky „pohybem obyvatelstva“, píše dále Zbořil a dodává, že národové, kteří migrovali z ekonomických důvodů za lepším, se postupně začali měnit na lidi, kteří prchali v obavách před hladem a popřením  jednoho z nejzákladnějších lidských práv, práva na život.

Multikulturalita byla, jistě i proti vůli některých svých obhájců, postupně, ale systematicky nahrazována ideologií řízeného chaosu, nenávisti a záští, bojem zemí a jejich politických elit, které si začaly hrozit výbušninami na opascích kamikadze našeho věku, strategickým až humanitárním bombardováním a konečně i nukleárními zbraněmi. „Teprve ale úprk lidí všech věků, sociálního postavení, bohatství či chudoby dal vzniknout obavám těch, kterých se to dosud netýkalo a kteří si myslili, že nepůjde také o jejich blahobyt,“ upozorňuje komentátor.
 
Na protiislámské a protiarabské kritiky na masových demonstracích v Německu reagoval tamější ministr spravedlnosti SRN Heiko Maas slovy, že „Pegida je hanbou Německa!“. Tak jak bývá u politiků zvykem, svalil vinu za aktuální migrační vlnu na ty, kteří mají strach z vývozu evropské nebo americké demokracie do trosek zemí těch, kteří ruiny svých domovů opouštějí.

To, že v ulicích německých měst agitují saláfité, není příčinou, ale důsledkem. „Kontinuální migrace je osou lidských dějin, jinak bychom na ten náš Říp nikdy nevylezli, ale migrační vlny vyvolané sobeckými zájmy o zdroje jsou zločinem. A nedivme se  reakcím  zmatených občanů ČR, kteří znají buď jen bohatství Dubaje, nebo bídu afghánských vesnic, obšťastněných `konstrukčními týmy` z ČR, že hledají viníky tam, kde nejsou. A jde-li o ty evropské hodnoty -  v Delfách byl vytesán nápis Gnóthi seauton - Poznej sám sebe,“ uzavírá autor.

reklama

autor: bra

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…