Migrant znásilnil dvě ženy a jednu z nich se pokusil zavraždit. U soudu předložil „polehčující okolnost“

18.05.2018 18:35

Okresní soud v Mnichově v těchto dnech projednává případ dvou znásilnění a jednoho pokusu o vraždu. Vše má podle vyšetřovatelů na svědomí migrant Emrah T.

Migrant znásilnil dvě ženy a jednu z nich se pokusil zavraždit. U soudu předložil „polehčující okolnost“
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

Prvního znásilnění se měl dopustit v listopadu 2015, kdy zaútočil na nejmenovanou ženu v Rosenheimu. Přibližně o rok později v mnichovském parku Anglické zahrady přepadl ženu, která se zde věnovala svému pravidelnému joggingu. Tuto svou oběť osmadvacetiletý násilník nejenom sexuálně zneužil, ale navíc ji škrtil, až upadla do bezvědomí. Jak před soudem uvedl vyšetřovatel, tak měla na svém těle i další odřeniny a středně těžká zranění.

Pachatel policii dlouhé měsíce unikal a k jeho zadržení nakonec přispěla náhoda a došlo k němu až v březnu 2017. Vyšetřovatelé o jeho vině vzhledem k pozitivním testům DNA nepochybují. Podle serveru Rosenheim24 se prozatím obžalovaný k obviněním nevyjádřil. Vzhledem k pokusu o vraždu může strávit ve vězení i více než deset let. Pokud by ve druhém případě nepoužil tak brutálního násilí, patrně by jej soud odsoudil jen na několik málo let.

Celý text v němčině je ZDE.

Osmadvacetiletý migrant přišel do Německa společně se svoji manželkou v roce 2016. Na začátku procesu prostřednictvím svého právníka rodina s cílem zmírnit konečný trest avizovala, že byla v Turecku mučena místními úřady. Politické či jiné pronásledování v Turecku však nebyli muž ani jeho manželka schopni doložit. Soud se nevyjádřil, jestli bude brát tuto skutečnost za polehčující okolnost při vynesení rozsudku.

Posledního soudního přelíčení se zúčastnila také jedna ze dvou obětí znásilnění, pětačtyřicetiletá Birgit S., která migranta bez větších problémů identifikovala. „Poznávám ty jeho hnědé oči,“ uvedla po šestnácti měsících od znásilnění oběť tureckého násilníka, jejíž výpověď před okresním soudem v Mnichově trvala dle serveru Rosenheim24 více než hodinu. Konečný rozsudek by měl být vynesen na konci příštího měsíce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…