Milan Knížák rozčileně: TOP 09 se chová jako komunisté

13.11.2012 15:06

Výtvarník Milan Knížák je rozčílen způsobem, jakým dnes funguje Národní galerie a odpovědnost přičítá ministrům kultury a jejich straně TOP 09. Ta se podle něj chová ke kulturnímu dědictví úplně stejně jako kdysi komunisté.

Milan Knížák rozčileně: TOP 09 se chová jako komunisté
Foto: Kateřina Bouda Kašparová
Popisek: Milan Knížák

Bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák považuje za absurdní, že z vůle strany TOP 09 v této instituci stále vládne Vladimír Rösel. Ten je prý neschopný vést jakoukoliv kulturní instituci a galerii přímo škodí. „Jen devastuje, pořádá zbytečné akce a rezignoval na sběratelskou činnost, která byla z velké části zajištěna sponzorsky,“ stěžuje si exředitel na serveru Fragmenty.cz.

TOP 09 se tak podle něj stala škůdcem české kultury, protože svým politickým vlivem drží v čele galerie člověka, který devastuje náš kulturní poklad. Něco takového se prý dělo naposledy za komunismu, a všichni umělci to odsuzovali. Dnes se takové chování opět stává normou.  

Již v srpnu Knížák vyzval ministryni kultury Alenu Hanákovou, aby zjednala pořádek a ředitele galerie odvolala. „Upozorňuji proto tímto Ministerstvo kultury, aby urychleně zakročilo a odvolalo z postu generálního ředitele Národní galerie v Praze pana Rösela a nahradilo ho někým normálním,“ vzkazoval tehdy přes server Fragmenty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…