Milan Kohout přišel na policii a snažil se zaregistrovat jako uprchlík. Nechce už být Čechem, je mu zde na blití

10.10.2015 15:21

Milan Kohout na sebe znovu upoutal pozornost. Je mu prý na zvracení z toho, jak se chová většina české společnosti, takže se chystá z této země prchnout. Když s tím však přišel za policisty, příliš nepochodil. Narazil také v okamžiku, když chtěl z tábora z Bělé pod Bezdězem vyzvednout dva uprchlíky a na vlastní náklady se o ně starat. Dočkal se jen odmítnutí a výsměchu.

Milan Kohout přišel na policii a snažil se zaregistrovat jako uprchlík. Nechce už být Čechem, je mu zde na blití
Foto: Archiv M. Kohouta
Popisek: Milan Kohout

Server Ostravan.cz přinesl zprávu o tom, jak umělec Milan Kohout přišel za ostravskými policisty a chtěl se nechat zaregistrovat jako uprchlík. Má už totiž plné zuby toho, co vidí kolem sebe v České republice. „Rád bych požádal o uprchlický statut z vlastní kultury. Je mi totiž na blití z vlastní české kultury,“ oznámil Kohout doslova. „Strašně mi vadí, že Češi běžence zavírají do táborů obehnaných žiletkovým plotem, kde mají horší podmínky než běžní kriminálníci,“ doplnil.

Policisté ho vyhodili, ale napřed si prý pro jistotu ověřili, že získání uprchlického statusu pro znechucení z vlastní kultury pro znechucení není možné.

Celý text o Kohoutově performanci ZDE

Na festivalu performance v Ostravě Kohout také pronesl razantní projev, v němž český přístup k uprchlíkům ostře odsoudil, nikoli poprvé. Sám prý zašel dokonce tak daleko, že dojel do zařízení v Bělé pod Bezdězem a žádal, aby mu vydali dva uprchlíky, že se o ně na vlastní náklady postará. Dočkal se ovšem jen smíchu a odmítnutí.

Na festivalu performance ovšem padla z Kohoutových úst i mnohem ostřejší slova. Prý ho „sere“, jak si u nás děláme umění pro umění, ale k ničemu to není. Jsme jen zahledění sami do sebe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…