Milane, budeš ty peníze vracet? ptal se Topolánek kvůli prezidentské volbě. Koho, však neřekl

11.10.2016 13:18

Prezident Václav Klaus vyhrál svou prezidentskou volbu díky korupci. Alespoň to naznačil expremiér Mirek Topolánek ve své na jaře vydané knize Hlavně se z toho neposrat. Policisté tak následně otevřeli spis, který se volbou zabýval. V prezidentské volbě, v níž byl zvolen Klaus prezidentem, se totiž již v minulosti řešily nekalosti – vyhrožování a kulky v dopisech. Nyní však spis opět uzavřeli do archivů, neboť se prý neobjevily žádné nové důkazy. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Milane, budeš ty peníze vracet? ptal se Topolánek kvůli prezidentské volbě. Koho, však neřekl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

V knize Topolánek píše, že po klíčovém hlasování cítil, že splnil úkol. „Necítil jsem se skvěle, protože jsem věděl, že ten pocit přejde,“ uvedl Topolánek. „Neodpustím si zlou větičku na závěr: A Milane, budeš ty peníze vracet?“ napsal také Topolánek. Podle serveru v úvahu připadali dva Milanové – lobbista a Klausův přítel Milan Velek, nebo sociálnědemokratický poslanec Milan Urban.

To však Topolánek ani po vydání knihy nechtěl specifikovat. A to si přitom měli několik lidí pozvat na kobereček přímo detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu, mimo jiné právě i Topolánka.

Lobbista Velek nechtěl „hloupé výklady Topolánka“ komentovat, poslanec Urban z ČSSD byl pobaven. „Je to úplná hloupost. O volbě Klause jsem nikdy ani neuvažoval,“ řekl.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Spis o prezidentské volbě, v níž Klaus až ve třetím kole porazil ekonoma Jana Švejnara, však i přes Topolánkova slova v jeho vzpomínkách byl odložen. „Nebyly zjištěny důvody v pokračování v trestním řízení,“ uvedl šéf státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek s tím, že nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by informace v knize potvrzovaly či prokazovaly. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…