Miliardář Chrenek udeřil na knížete: Nekompetentní. Ať jde do důchodu!

07.06.2013 6:30

Podnikatel Tomáš Chrenek kroutí hlavou nad výrokem ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, kdy Ázerbájdžán nazval diktaturou. Podle něj je ministr akorát nekompetentní a ohrozil export za dvě miliardy eur.

Miliardář Chrenek udeřil na knížete: Nekompetentní. Ať jde do důchodu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda očekával příchod Miloše Zemana

„To je strašné. Pan Schwarzenberg je prostě na pozici ministra zahraničí nekompetentní osobou. Nelíbí se mi ani spor o diplomata na Slovensku. Co má co Schwarzenberg obcházet Ústavu tím, že dosadí někoho do diplomaticky nižší funkce, místo toho, aby se s prezidentem politicky domluvili? Ještě, že to Slováci neberou tak vážně a spíš si z toho dělají legraci. Tyhle žabomyší války mezi Černínem a Hradem mohou mít vážné ekonomické dopady. Nevím, jestli si Schwarzenberg toto dostatečně uvědomuje,“ uvedl Tomáš Chrenek v rozhovoru, který poskytl blogerce na iDnes.cz Andree Holopové, člence Strany svobodných občanů

Podle něj by totiž Livia Klausová byla vhodnou velvyslankyní na Slovensku, sám je slovenského původu. „Vztahy se Slovenskem měla poměrně intenzivní. I díky svému manželovi, který byl prezidentem,“ míní podnikatel.

Sám se do politiky zapojil tak, že podpořil Jana Fischera v boji o Hrad. Nyní na to nevzpomíná příliš pozitivně. „Předtím jsem se politicky neangažoval. Takže se jen ukázalo, že pro některé věci v politice nemám cit a zkušenost. Fischer byl předsedou úřednické vlády, tehdy na mě udělal dojem, myslel jsem si, že je to slušný člověk. Zjistil jsem však, že je značně politicky neobratný, takže to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ vzpomíná Chrenek.

„Preferoval jsem Fischera. Ale Miloš Zeman je zkušený matador. Spoustu věcí myslím vyřeší líp, než jak by je řešili ostatní kandidáti. Vůbec mě tenkrát nenapadlo, že by Schwarzenberg postoupil do druhého kola. Je vidět, že výrazný americký vliv udělal v předvolebním boji své. Když jsem si měl vybrat, jestli Schwarzenberg nebo Zeman, volil jsem jednoznačně Zemana! Minimálně z důvodů větší osobní svobody. Panu Schwarzenbergovi by bez urážky prospěl klidný důchod a koneckonců by to prospělo i nám,“ komentuje ministra zahraničí.

V příštích volbách vkládá šance do strany Andreje Babiše nebo Strany svobodných občanů Petra Macha. ODS a TOP 09 podle něj nejsou pravicové strany. „Můžou za to jejich lídři! TOP 09 včele s usínajícím Schwarzenbergem – on je všechno, jen ne lídr. ODS má 'lídra', se kterým se dostala z 21% úspěšnosti u voleb k 5%. A do toho ta jejich totální myšlenková prázdnota!“ dodává Chrenek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …