Miliardář Dospiva prozradil, jak bude pomáhat Petru Robejškovi a jeho Realistům

24.11.2016 18:54

Miliardář Marek Dospiva, jehož majetek je odhadován na 18 miliard korun dal jasně najevo, jak se dívá na novou politickou stranu politologa Petra Robejška Realisté. Robejšek se prý může těšit na finanční podporu.

Miliardář Dospiva prozradil, jak bude pomáhat Petru Robejškovi a jeho Realistům
Foto: Václav Fiala
Popisek: Politolog Petr Robejšek v Ostravě

Analytik Petr Robejšek dnes oznámil založení nové strany. Současně s tím rezignoval na členství ve správní radě Institut 2080, který podporoval miliardář Marek Dospiva. A jak se spoluvlastník Penty postaví k nové Robejškově straně?

„Finančně jsem podpořil Institut 2080 a pravděpodobně budu podporovatelem nové strany Petra Robejška. Vyjadřuji tím svůj občanský postoj a podporu politickému směru, který je mi blízký,“ sdělil miliardář s majetkem přesahujícím 18 miliard korun serveru Aktuálně.cz. Sám prý vstup do politiky nechystá. Není bez zajímavosti, že investiční skupina Penta, která vlastní kupříkladu síť lékáren Dr. Max, dala najevo, že s novou politickou stranou Petra Robejška nemá nic společného. Pakliže ji pan Marek Dospiva podpoří, jde prý o jeho osobní aktivitu, nikoli o vyjádření názoru celé investiční skupiny.

Celý článek najdete zde.

Osmý nejbohatší Čech Dospiva dává také najevo, že mu není lhostejné, jak bude vypadat Česko. Rád by ho kultivoval a učinil z něj co nejtransparentnější zemi. To je jeden z důvodů, proč Penta koupila mediální dům Vltava-Labe-Press, jenž vydává regionální Deníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…