Milion chvilek bude protestovat v Praze a desítkách dalších měst

09.06.2020 6:30

V Praze i na dalších 145 místech Česka se dnes budou konat protesty proti vládě a premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Milion chvilek bude protestovat v Praze a desítkách dalších měst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Minář

Demonstrace pořádá spolek Milion chvilek. Organizátoři chtějí dát najevo nesouhlas s postupem vlády v době koronavirové krize, protestovat ale chtějí i třeba proti střetu zájmu premiéra nebo proti rozkladu demokratických institucí. Spolek proti vládě a Babišovi protestuje opakovaně, před rokem uspořádal demonstraci se statisícovou účastí.

Demonstranti by se dnes měli v Praze na Staroměstském náměstí sejít v omezeném počtu, protože kvůli riziku nákazy novým koronavirem jsou v Česku zakázané hromadné akce nad 500 osob. Pořadatelé proto chtějí vymezit koridor, do kterého pustí jen předepsaný počet lidí. Lidé, kteří se do vymezeného prostoru nevejdou, budou moct podle spolku svůj názor vyjádřit individuálně. S nařízením úřadů ale Milion chvilek nesouhlasí, a chystá proto správní žalobu. Zrušil také plánovaných pochod k sídlu vlády.

Akce se dnes budou konat také například v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Jihlavě, Karlových Varech, Mladé Boleslavi, Opavě, Ostravě, Plzni, ve Zlíně, ale také v různých částech Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…