Milionová čísla šéfa Sazky. Hušák si prý žil jako šejk

13.04.2013 13:14

Český svaz tělesné výchovy vypočetl, že jej někdejší ředitel Sazky Aleš Hušák připravil o 953 a půl milionů korun. Chce je po něm zpět. Bývalý největší akcionář loterijní společnosti Sazka v žalobě žádá náhradu škody i omluvu za poškození dobrého jména. Informuje server lidovky.cz.

Milionová čísla šéfa Sazky. Hušák si prý žil jako šejk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

V letech 2004 až 2010 se začal gigant českého loterijního byznysu potápět. V té době si bývalý generální ředitel Aleš Hušák vydělával závratné miliony. O velkém rozhazování v Sazce informoval předseda spolku Miroslav Jansta už minulý rok na jaře během valné hromady.

Hušák se vypracoval. V roce 2010 vydělával 50 milionů ročně

Český svaz tělesný výchovy si proto nechal vypracovat detailní žalobu. Podle serveru lidovky.cz připomíná část o platu a benefitech bývalého generálního ředitele Hušáka stať o luxusním životě arabských ropných magnátů.

V roce 1996 činila měsíční mzda Hušáka 350 tisíc korun. O dva roky později to už bylo 418 tisíc a v roce 2007 se vyšplhala až na 930 tisíc korun. I s bonusy a odměnami si tak v roce 2010 vydělal přes 50 milionů korun.

Benefity generálního ředitele – osobní kuchař, armáda sekretářek, 20 milionů na cestování

K tomu Hušák zaměstnával stále více sekretářek a asistentů, měl dokonce osobního kuchaře. Akcionáři byli štědří i jinde – cestování pro rodinné příslušníky, milionové pojištění, 150 tisíc korun na nákup oblečení, neomezený limit na pohoštění partnerů. Hušák také dokázal utratit 20 milionů korun během dvou let (2009 až 2010) za cestování letadlem. Téměř dva miliony pak byly utraceny za výlety osobním letadlem na sídlo na Menorce.

Ze žaloby také vyplývá, že si Hušák v zahraničí platil luxusní hotely. V lednu 2009 se nechal ubytovat v hotelu Landmark v Londýně za 150 912 korun. Obdobné částky platil také v USA, Německu a dalších zemích.

Hlavním bodem žaloby je stavba Sazka areny

Hlavním tématem žaloby vedle těchto extrémních výloh je především výstavba hokejové arény ve Vysočanech, která způsobila bankrot Sazky. Společnost také nakupovala zbytečné nemovitosti a nepodařilo se jí prosadit ve videoloterijních terminálech.

Český svaz tělesné výchovy tvrdí, že Hušák nepostupoval s péčí řádného hospodáře a navíc mylně informoval akcionáře společnosti. Akcie za miliardy pak postupně ztratily veškerou hodnotu.

Žaloba přichází i přesto, že ještě na podzim čelní představitelé tělovýchovného svazu pochybovali, že by mohli před soudem uspět.

"Ta škoda tady je a je obrovská, někdo ji musí uhradit. Nevím, jak bych jednou vysvětloval našim členům, že jsem se o to alespoň nepokusil," řekl serveru Lidovky.cz Jansta.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: vfe

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…