Miloš Zeman dnes zahájí návštěvu Ústeckého kraje

24.10.2013 8:03

Prezident Miloš Zeman dnes v rámci svých cest po regionech přijede do Ústeckého kraje, zdrží se tu do pátku. Dnes ho čeká návštěva Ústí nad Labem, Bíliny, Mostu, Chomutova či Žatce. Setká se s představiteli kraje i měst, s horníky, studenty i dalšími občany. Prezidenta doprovodí jeho manželka Ivana.

Miloš Zeman dnes zahájí návštěvu Ústeckého kraje
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman diskutoval s občany v Kolíně

Zeman měl do kraje přijet už ve středu, nakonec ale pobyt v severních Čechách zkrátil. Teprve v úterý se vrátil z návštěvy Ukrajiny. Zrušena byla také jeho plánovaná návštěva Karlovarského kraje na přelomu října a listopadu. Hradní mluvčí Hana Burianová to zdůvodnila tím, že v té době zřejmě začnou povolební vyjednávání o sestavování vlády.

Zeman se dnes dopoledne setká s ústeckým hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem (KSČM) a se zastupiteli kraje. Čeká ho diskuse se studenty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně či symbolické položení základního kamene nového sídla krajského soudu.

Po poledni se má prezident v Bílině sejít s horníky hnědouhelného lomu. V Mostu i v Chomutově se pak setká s představiteli města a občany. Navštíví také onkologické oddělení chomutovské nemocnice a zastaví se na stavbě plynovodu Gazela u Jirkova. Stavba spojuje starou tranzitní síť, vedenou z východu na západ, s novým baltským plynovodem Nord Stream.

Dnešní program zakončí prezident večer v Žatci návštěvou 4. brigády rychlého nasazení. Přenocovat by měl v ústeckém hotelu Clarion. Páteční prezidentův program je situován do Litoměřic a Roudnice nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…