Miloš Zeman udeřil z náměstí: Zmanipulovaná ČT dostala velkou facku. Babiš a Zaorálek vyhověli nabídce Novy. A Piráti proti tomu idiotsky protestovali!

20.10.2017 13:51

Závěr cesty prezidenta Miloše Zemana v Plzeňském kraji se odehrál v Nepomuku, kde se hlava státu sešla s občany města.

Miloš Zeman udeřil z náměstí: Zmanipulovaná ČT dostala velkou facku. Babiš a Zaorálek vyhověli nabídce Novy. A Piráti proti tomu idiotsky protestovali!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Budou volby. A lidé mi říkají. Proč mám vlastně jít volit? A já jim odpovídám: Víte, co jsem se naučil v politice? Politika není volbou mezi dobrým a ještě lepším. Politika je volbou mezi zlým a ještě horším. Je to cynické, ale je to pravda. A včera jsem si uvědomil, že to mohu ilustrovat náboženskými figurami. Nemůžete volit anděly, protože žádní nejsou. Ale můžete se rozhodovat mezi ďáblem a Drdovským čertem Trepifajsklem, který je celkem dobromyslný. A to je skutečná volba,“ sdělil Zeman k volbám. 

„Jestliže nedojde k tomu, že se budeme zajímat o veřejný život, pak tento veřejný život ovládnou ti nejméně schopní z nás,“ ocitoval pak Zeman Platóna. „Snažte se zvolit Trepifajskla. Jděte k volbám a uděláte tím radost svému starému prezidentovi,“ podotkl Zeman. 

Miloš Zeman dostal dárek

První dotaz, který k Zemanovi směřoval, se týkal České televize. „Já sám považuji Českou televizi za televizi, která je zmanipulovaná úzkou skupinkou lidí. Myslím si, že je to skupina spojená s TOP 09. V každém případě si myslím, že Česká televize dostala velkou facku, když se dva nejdůležitější protagonisté voleb rozhodli vyhovět nabídce televize Nova. Piráti proti tomu idiotsky protestovali,“ sdělil Zeman a zkritizoval Českou televizi i za vysílání kolem americké volební noci. „Česká televize je moloch, jíž by pomohlo zrušení koncesionářských poplatků,“ sdělil Zeman. 

Následně se hlava státu vyjádřila i k zákonu o obecném referendu. „V současné době je návrh zákona stále v prvním čtení. To znamená, nikdo se jím nebaví, nikdo o něm nediskutuje a čeká se, jak dopadnou volby. Obecně si myslím, že z politiků nikdo referendum nechce. Politici nevěří svým občanům. Někteří politici dokonce občany pohrdají. A to se projevuje tím, že jim říkají obyčejní lidé. A to přesto, že každý z nás je svým způsobem neobyčejný. Musíme tedy počkat, jak dopadnou volby a podporovat ty, kteří obecné referendum mají ve svém programu,“ podotkl Zeman.

Své pak Zeman řekl i k hospitalizačním poplatkům, pro jejichž znovuzavedení by prezident Zeman byl. „Ten roční výnos je dvě miliardy korun. A my nemáme peníze na to, abychom zaplatili pracovnice sociálních služeb, pečovatelky. Víte vy vůbec, kolik tito lidé berou hrubý plat? 14 tisíc. A když má 16 tisíc, tak si může pískat. Ale seriózní politik nemůže slibovat všechno všem. Slušný politik musí říct, kde se na tyto sliby vezme. A tak já říkám, vezměme tyto dvě miliardy a zlepšeme platy pracovníků sociálních služeb,“ dodal Zeman.

A co exekutoři? „Náš zmanipulovaný tisk píše o tom, jak naši občané úpí pod exekucemi. Souhlasím s návrhem teritoriální příslušnosti exekutorů,“ sdělil Zeman. Exekuce je podle něj dluh. On sám tedy nechápe, proč si lidé sami leckdy přidělávají další a další dluhy. „Když jsem bydlel na Vysočině, tak jsem dostával každý týden do schránky letáky ‚šmejdů‘,“ vyprávěl, na co jsou schopni lidé si vzít půjčky. „Dluhy ujídají z mísy. A já si opravdu nemyslím, že bychom měli lkát nad dlužníky pod patou exekutorů. Měli bychom se ptát na to, proč ti lidé ty dluhy nasekali,“ řekl Zeman.

Závěrem pak Zeman vyjmenoval tunely: Viktora Koženého, lehké topné oleje a Bakalovo OKD. „Teď řešíme problém lithia. Vše, co je pod zemí, to znamená nerostné bohatství, je ve vlastnictví státu. Nikoliv vlastnictví soukromníka. Je-li to vlastnictví státu, má to využívat státní podnik. Pokud jde o konkrétní státní podnik, tak tady máme Diamo, které už těžilo uran na Dolní Rožínce. Ředitel tvrdí, že by to byla společnost schopná dělat,“ sdělil Zeman. Pak se Zeman podepsal do pamětní knihy, připnul stuhu na prapor města a převzal dary z rukou vedení.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …