Ministerstvo školství zveřejní výsledky státních maturit

20.06.2012 6:57

Ministerstvo školství dnes zveřejní výsledky státních maturit. Ministr Petr Fiala zároveň řekne, kolik studentů se proti známkám odvolalo.

Ministerstvo školství zveřejní výsledky státních maturit
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Fiala, exministr školství

Letošní ročník maturit poznamenala řada problémů, kvůli hodnocení písemných prací se očekává mnohonásobný nárůst odvolání oproti loňsku. Žebříček deseti nejlepších škol ale úředníci zveřejňovat nebudou.

Změny žádá i Nečas

Ještě před koncem jarních maturit odvolal ministr kvůli pochybení šéfa maturitního centra Cermat Pavla Zeleného. Po změně maturitního modelu volají i někteří politici v čele s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

K maturitám se letos přihlásilo 103.114 žáků, těžší verzi zkoušek si vybralo 4,09 procenta z nich. Loni při jarním termínu maturit propadlo celkem 19,5 procenta studentů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…