Ministr Chovanec představil náměstky, prvním bude Jan Sixta

11.02.2014 11:46

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) představil pětici náměstků, šestého teprve nominuje hnutí ANO. Za KDU-ČSL se náměstkyní stala Monika Pálková. Prvním náměstkem je Jan Sixta, který přichází z pozice náměstka na Ministerstvu zemědělství. Chovanec to dnes řekl novinářům.

Ministr Chovanec představil náměstky, prvním bude Jan Sixta
Foto: Archiv
Popisek: Milan Chovanec (ČSSD)

Sixta bude náměstkem pro vnitřní bezpečnost. Chce stabilizovat vztah ministra vnitra s policejním prezidentem a soustředit se na vyloučené lokality a novou migrační politiku.

Dosavadní první náměstek Lubomír Metnar přechází do vedení ekonomiky a provozu ministerstva. Hodlá hlavně zajistit prostředky pro nově nabírané policisty a hasiče, hledat úspory centrálními nákupy a zvýšit dohled nad zakázkami ministerstva.

Pálková bude náměstkyní pro sociální, zdravotní a právní zabezpečení, bezpečnostní výzkum a programové řízení. Na Ministerstvu vnitra dosud vedla odbor veřejné správy a e-Governmentu. Zabývat se chce zrychlením prací na projektech ministerstva dotovaných z EU a zajištění vzdělávání nově nabíraných policistů. Bude také pracovat na dokončení odškodnění lidí, kteří prošli vojenskými tábory nucených prací.

Náměstkem pro strategie a evropské fondy se stal Petr Osvald, který se dosud věnoval evropským fondům v Plzni a v minulosti byl také náměstkem ministra pro místní rozvoj. Chce minimalizovat ztráty při čerpání evropských fondů. „Tady je dědictví, z hlediska evropských fondů, kterého se nezbavíme, a ty prostředky propadat budou," upozornil.

Náměstkem pro informační technologie je nově Jaroslav Strouhal. Do funkce přišel z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Soustředit se chce na audit nynějších projektů informačních technologií. „Primární úkol je dokončit tendr na komunikační infrastrukturu veřejné správy," řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …