Ministr Hamáček: Ve volebních místnostech budou k dispozici roušky pro voliče

08.09.2020 14:14

Vláda se dohodla, že pro blížící se krajské a sněmovní volby uvolní 3,2 milionu roušek do volebních místností. Pokud se výrazně zhorší epidemiologická situace, Česká pošta také doručí seniorům do tří dnů respirátory. Roušky pro voliče ve volebních místnostech navrhl ministr vnitra Jan Hamáček.

Ministr Hamáček: Ve volebních místnostech budou k dispozici roušky pro voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

„Vláda dnes odsouhlasila můj návrh, aby ve volebních místnostech byly k dispozici roušky pro voliče. Vládu jsem informoval, že Česká pošta je připravena v řádu dnů distribuovat respirátory ohroženým skupinám obyvatel, pokud o tom na návrh odborníků rozhodne vláda,“ informoval ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček. 
 
Ve volebních místnostech se budou dodržovat i další bezpečnostní opatření, bude zde volně dostupná dezinfekce, voliči budou muset dodržovat rozestupy a budou povinni nosit roušky. Pokud bude volič v době voleb v karanténě, bude mít možnost hlasovat z auta či si bude moci vyžádat příjezd speciální volební komise s přenosnou volební schránkou.
 
I volební komise bude mít povinnost nosit roušky a ochranné rukavice. Volič do volební místnosti vstoupí s rouškou a vydezinfikuje si ruce. Poté se prokáže platným průkazem a pro identifikaci si v bezpečné vzdálenosti na chvíli sundá roušku. Dvoumetrové odstupy bude muset dodržovat i od ostatních voličů.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…