Ministr Hamáček a Vojtěch, oba by měli rezignovat, myslí si předseda SPD

02.06.2021 22:14 | Ze sítí

Minulou středu jmenoval prezident republiky Miloš Zeman v pořadí již čtvrtého ministra zdravotnictví za poslední rok. Stalo se tak na základě rezignace Petra Arenbergera a na uvolněné místo se na návrh premiéra Andreje Babiše vrátil ministr Adam Vojtěch, který rezignoval na tuto funkci loni v září. „Ministři Vojtěch a Hamáček nesou odpovědnost za předražené nákupy. Měli by rezignovat,“ myslí si ale předseda SPD.

Ministr Hamáček a Vojtěch, oba by měli rezignovat, myslí si předseda SPD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Na místo ministra zdravotnictví se podle předsedy SPD vrátil člověk, jehož jméno je společně se jménem ministra vnitra Jana Hamáčka uvedeno ve zprávě Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), který ve svém nálezu potvrdil spekulace médií, že vládní nákupy zdravotního materiálu, respirátorů, roušek či dezinfekčních prostředků byly loni na jaře chaotické, nepřehledné a část z nich evidentně korupční.
 

Anketa

Chcete, aby KSČM vyslovila nedůvěru Babišově vládě?

14%
86%
hlasovalo: 7864 lidí
NKÚ také konstatoval, že předražení některých položek bylo násobné, výběr výrobců a zprostředkovatelů nepřehledný a podezřelý. 
 
„Za tyto nákupy nesou politickou odpovědnost zejména ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a právě ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), který je nyní paradoxně opět ministrem zdravotnictví. To je pro SPD zcela nepřijatelné a požadujeme vyvození politické odpovědnosti těchto ministrů, kteří by měli okamžitě rezignovat na své funkce,“ zlobí se Okamura. 
 
Celá situace podle něj svědčí o tom, že vláda ANO a ČSSD není vládou odborníků a celou situaci v rámci koronaviru nezvládla.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…