Ministr Havlíček hájil vládní opatření před opozicí: Kovid se žene celou Evropou

09.10.2020 11:05

Nárůst počtu nových případů nemoci covid-19 v Česku v posledních dnech láme rekordy. Ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) ve čtvrtek v pořadu Události, komentáře na ČT24 uvedl, že jsme v bezprecedentní situaci, kdy se covid žene Evropou. Zástupci opozičních stran na vládu uhodili, že při druhé vlně selhala a stále nepředložila analýzu dat.

Ministr Havlíček hájil vládní opatření před opozicí: Kovid se žene celou Evropou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

„Díváme se na to, jak se restrikce nebo opatření zavádějí jinde v Evropě. Faktem je to, že dneska je u nás strmý růst, respektive jsme na rekordních číslech,“ uvedl ministr Havlíček.

„Prostě jsme v bezprecedentní situaci, která tady historicky nebyla, covid se žene Evropou,“ hájil Havlíček vládní kroky. Určitá míra nejistoty, jakým způsobem k tomu přistoupit, je podle něj ve většině zemí podobná.

Místopředseda ODS Martin Baxa v pořadu Události, komentáře kritizoval vládu, že se jí situace vymkla kontrole. „Vláda selhala a nechala rozjet druhou vlnu koronaviru,“ konstatoval politik, který vyzval občany k akceptování nových opatření.

Na vážnost situace upozorňoval i předseda lidovců Marian Jurečka. „I já velmi apeluji na to, aby lidé dodržovali ta opatření, která vláda představila, abychom to dokázali vydržet,“ sdělil.

K posouzení situace mu však chybí analýza dat. „Aby tady pan ministr mohl vystoupit a řekl, že z dat z trasování nebo z dat z eRoušky víme, že nejčastější místa přenosu jsou tato a tato, a proto tady děláme omezení pohybu osob,“ řekl.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Souhlasil s ním předseda SPD Tomio Okamura, podle kterého stát nemá tvrdá data, kterými by přísnější opatření podložil. „Vláda pro počty mrtvých, které vykazuje, nemá žádný důkaz. Není jasné, kolik lidí skutečně zemřelo na covid. Problém je i to, že se potvrdilo, že ruku v ruce nejdou ekonomická opatření,“ zdůraznil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…