Ministr školství poděkoval PPF, zdůraznil úspěch Hamáčka, pak napadl stranického kolegu

27.02.2021 17:11

Robert Plaga miluje statistiky. To vyplývá z pohledu na jeho twitterový účet. V jedné z posledních novinek pak zástupce žáků i učitelů spílal vicepremiérovi Karlovi Havlíčkovi. Musí prý zajistit testování a striktní dodržování všech opatření ve firmách.

Ministr školství poděkoval PPF, zdůraznil úspěch Hamáčka, pak napadl stranického kolegu
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Robert Plaga v Partii Terezie Tománkové

„Jakmile to epidemická situace dovolí, je potřeba udělat maximum pro to, aby se žáci a studenti vrátili zpět do lavic, a to i za cenu přísnějších opatření v oblastech, jako je například průmysl, což ostatně tvrdím dlouhodobě,“ uvedl rovněž. Ale školství podle Plagova twitterového účtu není tím hlavním bodem zájmu.

Dalo by se říct, že se zástupce resortu MŠMT soustředí spíše na problematiku zdravotnictví.

Mezi dalšími tweety lze najít informaci o první zásilce s jedním milionem antigenních testů pro samotestování žáků ve školách. Ta byla svěřena firmě, která v tomto odvětví nikdy nepodnikala, nemá zákonné dokumenty ve sbírce listin a nelze ani dohledat její účetní historii. O tom ostatně redakce minulý týden informovala.

Anketa

Jaká opatření NEBUDETE dodržovat?

hlasovalo: 5560 lidí
Dále Plaga vyzdvihuje jistého Michala Bláhu, který apeluje na ministra průmyslu Havlíčka s tím, že je nutné navýšit počty testovaných.

Před dvěma dny pro změnu srovnával omezení přítomnosti na pracovišti u nás a v Portugalsku.

Ten den také pochválil firmu PPF, že testuje zaměstnance. „Díky za tento zodpovědný přístup, který pomáhá v boji s pandemií," poznamenal. Několikrát také odkázal na zpravodajství Seznamu anebo rozličné analytické výstupy.

Zajímavé je i to, že ačkoli Plaga tweetuje a publikuje obsah ze všech koutů republiky, na oficiální vládní statusy zapomíná. Neopomněl však zdůraznit vládního kritika Rastislava Maďara, který v polovině února vystoupil v ČT. Pár dnů předtím pro změnu Maďar pochválil Plagu.

Robert Plaga je od prosince 2017 ministr školství, mládeže a tělovýchovy v první a poté i v druhé Babišově vládě, předtím v letech 2015 až 2017 působil jako náměstek ministra školství. V roce 2016 byl krátce zastupitel Jihomoravského kraje, v letech 2014 až 2018 zastupitel města Brna, do června 2020 člen hnutí ANO 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…