Ministryně Hubáčková se ozvala proti Babišovi. Není prý pravda, že to v Bruselu „totálně podělala“

08.07.2022 14:40 | Bleskově

Ministryně životního prostředí za KDU-ČSL Anna Hubáčková se ohradila vůči kritice od bývalého premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, že na úrovni Evropské unie totálně podělala jednání o Green Dealu. Hubáčková tvrdí, že dosáhla maxima možného, uvádí server iDnes.cz.

Ministryně Hubáčková se ozvala proti Babišovi. Není prý pravda, že to v Bruselu „totálně podělala“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková(KDU-ČSL)

Babiš kritizoval Hubáčkovou kvůli tomu, že podle jeho slov totálně podělala jednání o Green Dealu – a to tím, když podpořila konec aut se spalovacími motory v roce 2035. „Zásadně poškodila Českou republiku,“ rozčiloval se Babiš na Hubáčkovou ve svém posledním vydání pořadu Čau lidi. „Ministryně to totálně podělala,“ řekl opravdu doslova.

„Mám hodně práce na to vést zbytečnou válku, byť na obhajobu své cti,“ uvedla v Poslanecké sněmovně na svou obhajobu Hubáčková. Podle svých slov dosáhla maxima možného. „Pan bývalý premiér hovořil něco o roku 2040. Takový rok v souvislosti s koncem aut na emise CO2 nikdy nezazněl. Naopak v Radě Evropské unie zazníval velmi často z mnoha stran, mnoha členských států, ať už to bylo Německo, Holandsko, všechny severské státy termín 2030. 2035 byl skutečně mezní možný termín,“ sdělila Hubáčková a zároveň dodala, že termín se ještě může posunout, v roce 2026 se totiž bude o celé věci jednat ještě jednou.

„Té práce, kterou máme, je tolik, že obhajovat nějaké urážky na svou osobu mně nevadí, ty se týkají mé funkce. Doufám, že nemířily na mě jako na osobu,“ zmínila Hubáčková.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…