Ministryně Marksová má plány s dávkami. Jde o mateřskou i životní minimum

17.05.2015 6:43

Ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) chystá nemalé změny, zvýší se životní minimum i existenční minimum, naopak podpora v nezaměstnanosti či v nemoci bude zmrazena. Na své se přijdou i lidé s vyššími příjmy, a to díky změnám v mateřské. Informuje o tom Česká televize.

Ministryně Marksová má plány s dávkami. Jde o mateřskou i životní minimum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

„Uvažujeme o tom, že by byla zavedena možnost vyčerpat si rodičovský příspěvek i za rok, ale musí to být samozřejmě omezeno pro určité kategorie, kde je zaručeno, že to ti lidé nezneužijí,“ uvedla ministryně Marksová. Ministra financí Andreje Babiše by tento nápad, který má k založení rodiny motivovat např. i vzdělanější a dobře placené ženy, nemusel trápit. Ženy dostanou stejnou částku, to jest 220 tisíc, jen rychleji.

Navýšení životního a existenčního minima už se ale možná Babišovi líbit nebude, protože to bude vyžadovat další peníze. Na tato minima je totiž navázána výplata i jiných dávek. Ministryni Marksovou tak zřejmě čeká další vyjednávání se šéfem ANO. Stojí za pozornost, že ODS se staví proti navyšování těchto dávek, protože to lidi nemotivuje k práci, komunisté by je navyšovali ještě víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…