Ministryně pro místní rozvoj nechala nakoupit deštníky za 228 tisíc korun. Prý jako propagaci unijních fondů

04.02.2020 15:47

Automatický skládací polyesterový deštník s poutkem objednal resort pro místní rozvoj pod vedením zástupkyně ANO Kláry Dostálové. Deštníků bude celkem 1 350 a ministerstvo vyjdou na zhruba čtvrt milionu korun. Podle smlouvy, kterou máme k dispozici, jde o zajištění publicity ESI fondů 2.

Ministryně pro místní rozvoj nechala nakoupit deštníky za 228 tisíc korun. Prý jako propagaci unijních fondů
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová v Janově, za ní šéf K-centra Lubomír Šlapka.

Anketa

Věříte Bezpečnostní informační službě (BIS)?

4%
96%
hlasovalo: 7583 lidí
Smlouvu resort uzavřel s pražskou firmou REKLAMA CENTRUM a dodání deštníků bylo stanoveno na konec ledna 2020. Kromě toho si MMR objednalo také dva tisíce flash disků. Celková suma, za kterou Dostálová hodlá propagovat fondy, vyjde na 449 tisíc korun.

V záhlaví daňového dokladu faktury bude podle smlouvy, kterou máme k dispozici, uveden název kupujícího a dále název a registrační číslo projektu: „Hrazeno z projektu OPTP 2014-2020 Zajištění publicity ESI fondů 2, v jehož rámci je veřejná zakázka realizována“.

"Nákup propagačních předmětů slouží pro podporu především dalších aktivizačních komunikačních aktivit – uvedené deštníky budou například sloužit jako drobné ceny do mnoha soutěží pro širokou veřejnost, které mají za cíl přiblížit praktický význam projektů podpořených z prostředků fondů EU. Uvedené usb disky pak slouží jako funkční médium pro předání prezentací a materiálů například na plánovaných odborných konferencích nejen v rámci aktuálního Českého předsednictví zemím V4. Uvedená množství budou úřadu sloužit nejméně 2 roky, nákupy jsou realizovány ve výběrových řízeních a soutěženy mezi několika zavedenými dodavateli tak, aby byly zohledněny kvalitativní požadavky na poptávané předměty a současně byla cenová nabídka pro úřad co nejvíce výhodná," uvedl k věci tiskový odbor MMR. 

Dodejme ovšem, že EU vyčleňuje zdroje na povinnou propagaci, jejíž je uvedený příklad zjevnou součástí.

Ministryně Dostálová se stala více známou v prosinci 2018, kdy byla jednou z hlavních podezřelých v kauze, kvůli které zasahovala policie na jejím ministerstvu. V době, kdy byla ještě náměstkyní, měla podle vyšetřovatelů rozhodovat o vynakládání peněz ve prospěch vyvolených osob, a to mimo standardní úřední postup. Je podezřelá z dotačního podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby. Byla u ní provedena domovní prohlídka. Podezřelé jsou smlouvy za 38 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…