Mirek letí vzhůru! Raketově. Ale Langšádlová se na ,,Topola“ zlobí a Respekt také nepíše hezky

06.11.2017 12:23

Poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová se zlobí kvůli kandidatuře Mirka Topolánka. Ten si na poslední chvíli sehnal podpisy zákonodárců a rozhodl se podat svou kandidaturu.

Mirek letí vzhůru! Raketově. Ale Langšádlová se na ,,Topola“ zlobí a Respekt také nepíše hezky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová

„Kandidatura Mirka Topolánka je projevem naprosté nezodpovědnosti. Šanci na zvolení nemá, šanci ohrozit volbu slušného prezidenta má, a tak vlastně nahrává Zemanovi a jeho proruské klice,“ nechala se slyšet Langšádlová.

„Mirek Topolánek už má u TipSportu lepší kurz než Michal Horáček,“ dodává pak k aktuálnímu politickému vývoji Miloš Gregor. U Tipsportu pak padal kurz Jiřího Drahoše na 3:1, kdežto Topolánkův roste z ranních 11 na 8:1. Ve Fortuně se pak drží pořád na 11. 

Komentátor Ondřej Kundra se na serveru Respekt.cz v souvislosti s kandidaturou Mirka Topolánka zamyslel nad tím, že bývalý premiér za ODS evidentně chytil druhý dech.

„ODS, která ho vysílá, si po volbách věří; říká, že překonala minulost a pád do hlubin. Jenže Topolánek není muž bez minulosti. Jeho vláda měla řadu afér (Dalík, armádní zakázky, Řebíček, kmotři v krajích) a provázela ji arogance a vulgarita, s níž se coby premiér rozhodně nekrotil,“ zmínil Kundra s tím, že je nyní otázkou, jak vážně to Topolánek se svou kandidaturou proti Miloši Zemanovi myslí. 

Původní text ZDE

„Nebo lépe řečeno, jestli vůči němu může uspět a jaké vůbec budou důsledky jeho kandidatury,“ dodal Kundra a vzpomněl na to, jak Zemanovi lidé pomohli Topolánkovi k vládě. 

„Topolánek chová k Zemanovi respekt – a není jasné, jak by se zachoval, kdyby Zeman postoupil do druhého kola s někým jiným. Podpořil by ho? V případě, že Topolánek do druhého kole (zřejmě opět se Zemanem) projde, je otázka, zda skutečně může ve finále uspět. Začnou se opět připomínat s ním spojené kauzy a větší část voličů zůstane věrná Zemanovi; nehledě na to, že může Topolánek už v prvním kole rozdrobit podporu pro jiné kandidáty,“ uzavřel Kundra s tím, že Topolánkova kandidatura tak může nakonec pomoci právě Zemanovi.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…