Mirko, rudý Petelík je moc snadný terč, píší LN o Němcové

29.10.2012 8:21

„Kanonem na Petelíka“, tak nazval komentátor Lidových novin Daniel Kaiser svou poznámku k aféře asistenta Jiřího Dolejše Jaromíra Petelíka. Ten na svém facebookovém profilu uvedl názor na pravici a na podnikatele. To ale pěkně rozzlobilo předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS). A Kaiser na to nyní reaguje.

Mirko, rudý Petelík je moc snadný terč, píší LN o Němcové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Petelík rozdává materiály na podporu senátní kandidatury Jiřího Dolejše

Na facebookovém profilu komunistického zastupitele na Praze 8 Jaromíra Petelíka se objevila věta: „Je čas rozvěšet pravičáky po městech republiky, vyvlastnit násilím všechny podnikatele, do desátého kolena zabavit majetky jejich rodinám“. Téměř všechna média ale tato jeho slova – k nimž se ovšem sám Petelík nechce znát - pěkně rozmázla.

Z politiků pak okamžitě jako první zareagovala předsedkyně dolní parlamentní komory Miroslava Němcová. A rozhodla se na Petelíka podat trestní oznámení. „Mirka Němcová střílí na snadné terče,“ uvádí ale v kontextu celé věci komentátor Lidových novin (LN) Daniel Kaiser.

„Petelík je asistentem místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše, ale rozruch vzniklý v sobotu bude přinejmenším stejně tak projevem jakéhosi pozdního úleku nad tím, jak komunisté skórovali před dvěma týdny v krajských volbách,“ zamýšlí se pak Kaiser v poznámce, kde také dodává, že se ale Petelík brání a tvrdí, že si tu zafantazíroval někdo jiný jeho jménem.

„I kdyby to ale byly autentické věty, máme s každým žvatláním na Facebooku oběžovat policii?“ táže se k tomu komentátor.

Připomíná, že Facebook je jako „sociální médium“ ze své podstaty zrádné: i polosoukromé konverzace díky facebookové veřejnosti přátel, kteří mají násobky dalších přátel, získávají totiž jakýsi poloveřejný charakter, což si možná ani jeho uživatelé neuvědomují.

„Ze zmínky o desátém kolenu lze usuzovat, že to celé nebylo míněno smrtelně vážně. Nicméně Mirka Němcová se rozhodla na Petelíka podat trestní oznámení. Předsedkyně sněmovny střílí na hodně snadný terč. Co takhle se místo mladého komunisty, s velkou pravděpodobností frustráta netypického pro svou generaci (Petelík je ročník 1983), vymezit vůči jeho vrstevníkovi, oblíbenému herci a hudebníkovi, když žádá naházet politiky do Vltavy?“ uzavírá pak s otazníkem Kaiser poznámku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…