Miroslav Kalousek: Prezident se chová jako čuně

19.02.2017 10:43

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz znovu udeřil na Českou televizi. Veřejnoprávní instituce označil za zkažené maso. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek konstatoval, že Zemanův výrok sice není v rozporu s českou ústavou, jenže je to možná jen proto, že ústavodárce nepočítal s tím, že se jednou prezident této země bude chovat jako čuně.

Miroslav Kalousek: Prezident se chová jako čuně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Můj obecný názor, který se týká jakékoli firmy včetně České televize, je, že marketing nemůže nahradit špatnou kvalitu. Jinými slovy, když výkony České televize, která by měla být veřejnoprávní, objektivní, nezávislá a vyvážená, jsou podle mého názoru velmi špatné kvality, tak sebelepší agentura a sebelepší PR to nenahradí. Je to něco jako potravinová konzerva se zkaženým masem,“ prohlásil prezident Miloš Zeman.

Svými výroky prezident znovu rozvířil vody. O jeho slovech začali diskutovat občané na sociálních sítích. Jeden z voličů chtěl od předsedy TOP 09 slyšet, zda Zemanův útok na demokratickou veřejnoprávní instituci nelze označit za protiústavní.

Celý rozhovor s prezidentem naleznete zde.

„Protiústavní to není. Ústavodárce nepředvídal, nemohl předvídat, že prezident ČR se bude chovat jako čuně.Tak to v textu explicitně neupravil,“ odepsal Kalousek na sociální síti Twitter.

Připomněl také, že by si on sám mohl postěžovat na Českou televizi, kdyby chtěl. Současný ministr financí Andrej Babiš (ANO) do kamer rád opakuje, že za to či ono může právě Kalousek. Nejinak je tomu i v případě aféry Babišových korunových dluhopisů. I za tu viní Babiš svého předchůdce ve křesle ministra financí. Kalousek by si sice mohl postěžovat, že v České televizi nedostal prostor k tomu, aby všechno řádně vysvětlil, jenže necítí potřebu „hýkat o zkaženém mase“. 

„Nefňukám. Leč podotýkám, že ČT mně dosud k dluhopisům nedala prostor, i když AB na to téma stále ‚hýká‘ – Kalousek. Přesto nebrečím o zkaženém mase,“ podotkl předseda TOP 09.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…