Miroslav Sládek vzpomíná: Když potřebovali zvolit Havla, zavřeli mě na Pankrác. Jel v tom s nimi i Zeman

07.09.2016 17:26

Předseda strany Sdružení pro republiku – Republikánská strana Československa 2016 Miroslav Sládek odpověděl na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz, kterého zajímala Sládkova historie s Václavem Havlem, a posléze mu vyjádřil podporu.

Miroslav Sládek vzpomíná: Když potřebovali zvolit Havla, zavřeli mě na Pankrác. Jel v tom s nimi i Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

„Jsem pro prezidentský systém (USA), ne jako ve Francii. Věříte, že dnes už nebudete mít s politickým okolím takové potíže jako dřív?“ zeptal se JardaII. a otázal se také, co je pravdy na tom, že Sládek nebyl při volbě Václava Havla prezidentem vpuštěn do parlamentu.

„Dobrý den, děkuji za uznání,“ odvětil Sládek a poznamenal, že prezidentský systém ve Francii je „takový poloviční“. Dále přiznal, že v současnosti má mnohem větší potíže „s politickým okolím“ než dříve, přičemž se jen naplnily jeho někdejší předpovědi.

„Kdyby jenom nevpustili do parlamentu, ale drželi mne od parlamentu velmi daleko (z Pankráce je to přece jen kus cesty), a to dost dní před i po volbě,“ vzpomněl Sládek na svůj pobyt ve Vazební věznici Pankrác. „A zcela otevřeně na tom mém odklizení se podíleli všichni, kdo byli tehdy ve funkci, předseda vlády, parlamentu, Hrad, první ‚dáma‘ atd.,“ dodal Sládek a s poděkováním svou odpověď uzavřel slovy „společně zvítězíme“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…