Miroslava Němcová? Té říkali Ilse Kochová české pravice... Výkřik senátorky o zrádci Zemanovi má dohru

12.03.2021 8:41

Bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek se hrozí, jaké reakce ze strany pravicových politiků vyvolalo vyjádření prezidenta Miloše Zemana, že s ohledem na neochotu ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) rychle řešit náhradu za chybějící dodávky vakcín od západních farmaceutických firem ruským Sputnikem V či čínskou vakcínou, by měl v čele resortu zdravotnictví skončil. Největší korunu tomu prý nasadila senátorka Miroslava Němcová (ODS). „Šílené útoky. Vyjádření, že je ‚zrádcem země‘, je na hranici duševní příčetnosti,“ hodnotí expremiér.

Miroslava Němcová? Té říkali Ilse Kochová české pravice... Výkřik senátorky o zrádci Zemanovi má dohru
Foto: Screen Youtube
Popisek: Zdeněk Šarapatka ohromen vánočním stromečkem Miroslavy Němcové

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

„Reakce některých pravicových politiků, které následovaly po tomto v ústavním státě vcelku běžném vyjádření prezidenta, se pohybuje na hranici či za hranicí duševní příčetnosti,“ konkrétně zmiňuje, že obzvláště se v tomto směru vyznamenali například dnes už politický penzista Kalousek a dále obvykle jinak rezervovaný předseda lidovců Jurečka. „Ale korunu všemu nasadila svým ultraextremistickým vyjádřením senátorka M. Němcová,“ říká Paroubek.

„Vzpomněl jsem si proto na doby, kdy několik mých přátel označovalo M. Němcovou přízviskem Ilse Kochová, podle neblaze proslulé dozorkyně koncentračního tábora, odsouzené po prohře nacistického Německa k trestu smrti,“ podotýká.

„Vyjádření, že Miloš Zeman je ‚zrádcem naší země‘, na základě jednoho veřejného prezidentova vyjádření směřovaného dovnitř vlády a nikoliv k opozici, může prozrazovat nastupující či dokonce pokračující duševní nemoc,“ konstatuje někdejší předseda ČSSD.

V další části svého „prohlášení“ Němcová mluví o prezidentovi jako o tom, kdo „patří na temnou stránku dějin naší země, řadí se k těm nejodpudivějším figurám. Těmi se sám obklopuje a získává od nich moc k destrukci ústavních principů, k osobní mstě, k prosazení velezrádných zájmů ve prospěch Ruska a Číny“.

Vyjádření Němcové označuje Paroubek za vášnivá a militantní, a nabízí porování Zemana s jeho kritiky: „Prezident Zeman je jistě složitou osobností a mé osobní vztahy s ním byly vždy složité. Ale pokud mám srovnat formát jeho s formátem Kalouska, Jurečky anebo dokonce Němcové, musím říci, že Zeman i v současné době úrovní své inteligence a chápáním reálných problémů této země a jejich občanů převyšuje politiky pravice (a to nejen těchto několik jmenovaných výtečníků) o parník.“

Ve svém prohlášení k údajným velezrádným rejdům prezidenta Němcová „blábolí“ o „vyšším principu“. Prý ho Zeman destruuje. „Snad bych se ani nechtěl dozvědět, co je ten, podle Němcové, vyšší princip. Možná že by také na druhé straně bylo dobré, a to pro obecné pobavení, abychom se dozvěděli, v čem je vlastně Miloš Zeman tím „zrádcem‘, ‚papalášem, který ničí a rozbíjí‘, jak fantazíruje Němcová,“ pokračuje Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

A závěrem expremiér Jiří Paroubek shrnuje: „Je zjevné, že mysl M. Němcové je poněkud rozbouřená. Možná by si mohla uvařit curifindu na uklidněnou. Ale být na jejím místě, zastavil bych se spíš na některém specializovaném pracovišti, například v Modré laguně, kde by ji možná od jejích duševních neduhů mohli alespoň zčásti odpomoci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…