Miroslava Němcová povzbudila národ

22.10.2020 13:51

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) na svém facebookovém profilu uvádí, že potřebujeme povzbuzení. Napsala to poté, co vláda včera vyhlásila nová opatření.

Miroslava Němcová povzbudila národ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„V podstatě to připomíná jarní zastavení společenského života, kultury, ekonomiky. V pondělí jsme slyšeli, že se drastická opatření nechystají. Po dvou dnech je vše jinak. To znamená, že vláda nemá situaci pod kontrolou,“ míní Němcová.

Podle ní se nedůvěra veřejnosti nutně prohloubí, o to hůře následujícími týdny projdeme. „Naštvanost, zklamání, únava, obavy a smutek ze ztráty blízkých nám budou brát sílu, projdeme velmi tvrdou zkouškou,“ zmínila. 

„Na vládu nespoléhejme. Zvládneme to díky zdravotníkům, sociálnímu systému, pedagogům a rodičům, všem lidem v nezbytných profesích od policie po dopravu, živnostníkům, kteří navzdory likvidačním krokům vlády fungují dlouhá léta,“ dodala.

Jestli něco potřebujeme, je to dle jejích slov povzbuzení. „Proto vás všechny chci poprosit o pomoc. Nepodléhejme špatným zprávám, hledejme všechny dobré vnitřní síly, pracujme na psychické odolnosti. Mysleme na své rodiny, přátele, sousedy. Zatelefonovat nebo poslat jim e-mail můžeme vždy a věřte, že je to povzbudí. Rádi bychom je navštívili a objali. Když to nejde, dělejme to, co jde!“ zmínila. 

„Vždycky platilo, že dobrá vůle, vzájemná pomoc a víra v naše schopnosti pomohou překonat i nejtěžší překážky. Neoblomně věřím v to, že tyto pozitivní síly v sobě máme a dokážeme je ‚nakopnout‘. Přeji nám všem odhodlání, zdraví a nezapomínejme se radovat, kdykoli to půjde,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…