Místostarosta Prahy 10 rezignoval, prý kvůli vážným zdravotním problémům. Opravdu?

14.10.2019 16:42

„Z vážných zdravotních důvodů jsem se rozhodl rezignovat na pozici místostarosty městské části. Děkuji vám za podporu v minulosti i v budoucnosti,“ oznámil Filip Humplík (ODS) na své fanouškovské stránce na sociální síti Facebook. Naše redakce však měla možnost hovořit s člověkem blízkým vedení radnice Prahy 10, jehož jméno jsme slíbili udržet v anonymitě, který nám řekl, že se věci možná mají jinak.

Místostarosta Prahy 10 rezignoval, prý kvůli vážným zdravotním problémům. Opravdu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Filip Humplík

Jméno Filipa Humplíka jsme v poslední době zmínili již několikrát a pokaždé to bylo v souvislosti s alkoholem. Nejdříve jsme psali o tom, že si radnice vybavuje prostory nejvyššího vedení luxusním nábytkem. O tom nás informovali dva úředníci, jejichž identitu budeme chránit. „Jak jistě víte, jeden ze šéfů ODS chlastá tak, že mu staví vlastní bar i s pípou, říká se po radnici. A pokud ne pro něj, tak ještě pro paní Chmelovou, která od těchto úžasných míst sedí jen několik metrů,“ dodal tento náš zdroj.
 
 
A nyní Filip Humplík na svůj post rezignoval. Na Facebooku informoval, že z vážných zdravotních důvodů. Pod jeho příspěvkem se rychle začaly objevovat příspěvky od jeho z fanoušků s přáním brzkého uzdravení. My jsme dnes měli možnost hovořit s naším zdrojem, který má k vedení Prahy 10 blízko.  
 
 
„Již se to proslýchá po celé desítce, slyšel jsem to z více stran. Že pil, to se ví, ale kvůli nějakýmu takovýmu průseru se starostka Chmelová naštvala a dala mu poslední šanci s tím, že si od něj nechala podepsat bianco rezignační dopis, a teď se stal další průser a starostka Chmelová mu řekla, že ten dopis použije,“ uvedl zdroj, který dodal, že již mluvil i s dalšími lidmi z ODS, kteří to potvrdili a ještě dodali, že už padla i nabídka na jeho post.
 
Humplíkovo jméno bylo spojeno taky s nepříjemnou událostí ohledně kolapsu bývalého pražského primátora Bohuslava Svobody. Tato nepříjemnost měla jednu vedlejší kolej. Tou bylo sezení zástupců ODS na Praze 10 krátce poté, co ke kolapsu docenta Svobody došlo. Naše redakce má hned tři svědectví, která spolu korespondují a která se shodla na tom, jak událost očima členů občanských demokratů probíhala.
 
 
„Bylo to tak, že se v tu dobu docentova kolapsu řešily nějaké věci a do mikrofonu mluvil Filip Humplík, který najednou oznámil, že nám umřel předseda,“ sdělil jeden ze zdrojů. „Ano, řekl to, pak mu někdo ten mikrofon vzal, respektive mu zabránil v pokračování,“ uvedl další přítomný člověk. Oba shodně uvedli, že je to sice už několik měsíců, ale na vše si dobře pamatovali, jelikož to prý byla rána z čistého nebe. „Nikdo v tu chvíli nevěděl, jestli je to pravda, nebo ne, ale o tom, že se ten incident stal, se mluvilo ještě několik týdnů poté,“ řekl člen ODS, s nímž jsme měli možnost hovořit. Jeho závěr? „Filip byl picnutej, předtím pil, takže to možná myslel ze srandy, ale tak to nevyznělo,“ uzavřel podle jeho slov nepříjemnou událost.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…