Mládek předvedl "Vítězný únor naruby", míní senátor Kubera

23.03.2013 14:24

Senátor Jaroslav Kubera poukazuje ve vyjádření pro server ParlamentníListy.cz na fakt, že stínový ministr financí Jan Mládek předvedl na ostravském sjezdu své strany jakýsi "Vítězný únor naruby. V roce 1948 slibovali komunisté, že znárodní jen velké podniky a živnostníky ušetří. Nakonec zabavili všechno. Mládek to vzal obráceně - od živnostníků.

Mládek předvedl "Vítězný únor naruby", míní senátor Kubera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Tehdy komunisti slibovali, že seberou majetky jen těm velkým továrníkům, no a nakonec je sebrali i těm drobným živnostníkům, i když se zpočátku dušovali, že tomu tak nebude. Pan Mládek to vzal obráceně – nejprve by to vzal živnostníkům, a pak by se pustil do velkokapitálu. Bez ohledu na to, že ten velkokapitál dává u nás nejvíc lidem práci,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Kubera. Senátor vyjadřuje obavu, že nás po příštích volbách v čele s takto destruktivní levicí čeká destrukce státu.

Komu slouží agentury

Následně se vyjadřuje i ke dnešní nelichotivé situaci v ODS. Průzkumy ji sice řadí až daleko za ČSSD i za TOP 09 a KSČM, ale podle senátora není od věci si položit otázku, kdo vlastní agentury, které tyto průzkumy přinášejí.

„Dle mého smyslem takovýchto výsledků může být to, aby ODS začala zmatkovat, svolala třeba i nějaký mimořádný sjezd, což by těm politickým protivníkům logicky maximálně vyhovovalo. Já si naopak myslím, že to zdaleka není tak dramatické, že ODS má nyní otevřený prostor, aby mohla ukázat a dovést do praxe různé změny zákonů, které pomohou podnikatelům v této zemi, ale i obyčejným lidem, aby se jim tu lépe žilo," míní Kubera. ODS má do voleb ještě nějaký čas, aby leccos dokázala, ale měla by se vyhnout legislativní smršti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…