Mladí sociální demokraté se postavili za Sobotku, chtějí ho za premiéra

30.10.2013 16:30

Předsednictvo Mladých sociálních demokratů (MSD) se jednoznačně postavilo za předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Podle nich by měl vyjednávat o akceschopné vládě a měl by se stát premiérem.

Mladí sociální demokraté se postavili za Sobotku, chtějí ho za premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Předsednictvo MSD se za účasti zástupců z regionů shodlo na podpoře Bohuslava Sobotky v jeho snaze o uklidnění situace v ČSSD a zahájení jednání o sestavení akceschopné vlády. MSD považují Bohuslava Sobotku za jediného kandidáta na post premiéra za sociální demokracii,“ píší Mladí sociální demokraté ve svém usnesení.

MSD plně podporují předsedu ČSSD v jeho jednáních o účasti ČSSD ve vládě a domnívají se, že za sociální demokracii nemohou dále jednat ti, kteří v posledních dnech podrývali autoritu předsedy strany a blokovali povolební vyjednávání ČSSD z pozice vítěze voleb, dodávají.

Zároveň poukazují na významné představitele ČSSD, kteří údajně připravovali puč ve straně. „Vedení MSD po konzultacích se zástupci organizace v regionech tímto žádají předsedu ČSSD a ostatní členy politického grémia, aby na to při sestavování vyjednávacího týmu ČSSD brali zřetel,“ píší MSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…