Mladší Kolář vyrazil na Ukrajinu. Dostal pokutu a raduje se

24.02.2023 7:07 | Ze sítí

Poslanec za TOP 09 Ondřej Kolář se vydal na Ukrajinu, aby tamním obyvatelům předal malou, ale důležitou sněmovní pomoc. Nesmíme podle něj Putinovi dovolit, že necháme tuto válku jen tak „vyhnít“. O svůj příběh se politik podělil s veřejnosti na svém Facebooku. Potěšilo jej například, že na nás někteří Ukrajinci pohlížejí jako na „blázny“ a že mu dali pokutu za rychlost.

Mladší Kolář vyrazil na Ukrajinu. Dostal pokutu a raduje se
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Poslanci Ondřej Kolář a Matěj Ondřej Havel se spolu vydali do Kyjeva a města Chmelnyckyj na oficiální politickou cestu, ze které se v tomto týdnu vrátili. „Jeli jsme tam s pomocí. Místo hraček jsme dětem přivezli generátor, což asi dost vystihuje situaci, jaká tam je,“ píše úvodem Kolář.

„Nevezli jsme kamiony pomoci, měli jsme vlastní dodávku se třemi generátory, balíkem spacáků a dalších věcí, o které Ukrajinci požádali. Fakt to nebyl žádný humanitární konvoj, ale i to ,málo' ukázalo, jak strašně důležitá naše pomoc je,“ dodává.

Ukrajinci byli za veškerou podporu nesmírně vděční. „Nejen proto, že třeba ty generátory jim fakt pomůžou, ale hlavně proto, že vidí, že v tom nejsou sami. Že se o ně zajímáme, podporujeme je a nezapomínáme na ně,“ popisuje jejich reakce někdejší starosta Prahy 6.

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Některé Ukrajince však taková pomoc velmi překvapila: „Někteří jsou z toho trošku udivení. Místostarosta Chmelnyckého Mykola Vavryšuk přiznal, že když jsme mu vloni 19. března volali ze Lvova, že jsme na cestě s dodávkou plnou pomoci, myslel si, že si děláme legraci. Až po našem příjezdu pochopil, že neděláme. Říkal, že jsme skvělí, ale totální blázni. Takže mám radost, že letos dostal dron, který město potřebuje a na který jsme se jim s přáteli složili,“ pokračuje Kolář.

Ve svém příspěvku se věnoval také tomu, jak se v průběhu času život na Ukrajině mění: „Mezi mou první a druhou cestou s pomocí se toho na Ukrajině změnilo poměrně dost. Je naprosto obdivuhodný, jak se usilovně snaží, aby se život co možná nejvíce vracel do normálu. Vždyť co o tom svědčí líp než to, že nám místní strážci pořádků dali naprosto bez pardonů pokutu za rychlost Ukrajinci jsou neuvěřitelní.

Neštěstí, zmar a destrukce jsou vidět na každém kroku, ale zároveň na každém kroku vidíte snahu o návrat k normálu, neuvěřitelný vzdor a sílu obyvatel měst, ze kterých si Rusáci jen tak bez zjevné příčiny udělali střelnice. Domy se opravují, mosty se staví, ale třeba děti ve školkách se musí pořád utíkat schovávat do sklepů.

Fotek mám z Ukrajiny víc a budu je sem postupně dávat. Hlavně proto, aby bylo vidět, že naši podporu potřebují a abychom nenechali Putina dosáhnout toho, co by se mu moc líbilo. Že válka na Ukrajině zamrzne, všichni si na ni zvyknou a Západ ji nechá nějak vyhnít. Přece toho skřeta nenecháme vyhrát,“ uzavírá Ondřej Kolář a vyzval lidi, aby přispěli také do nějaké sbírky, kterou by Ukrajincům pomohli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vezmi tatíka s sebou, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVendelín Slunéčko , 24.02.2023 11:11:40
a oba už tam zůstaňte!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…