Mladý komunista znovu přikládá pod kotel. Volby si prý koupili bohatí

12.11.2013 14:05

Pavel Janeček, mladý komunista, kandidoval v letošních předčasných sněmovních volbách za KSČM v Královéhradeckém kraji. Ze třetího místa kandidátky do sněmovny neprošel, je však na prvním místě mezi náhradníky. Už proto je zajímavé sledovat jeho ostré názory na současný systém, které na ParlamentníchListech.cz projevil již v minulosti.

Mladý komunista znovu přikládá pod kotel. Volby si prý koupili bohatí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na Vratimovském semináři se sešly špičky KSČM. Nechyběli ani politologové

Podle Janečka se v letošní předvolební kampani ukázala velká úloha investovaných peněz. „Tato kampaň u značné části obyvatelstva přehlušila vzpomínky na několikaletou vládu ekonomických teroristů a znemožnila budoucí vládu levice,“ zdůraznil.

Část veřejnosti podle něj uvěřila heslům nových subjektů o spáse ekonomiky. Přitom jejich poslanci prý rozhodně nejsou zárukou levicového vývoje politiky. „Příkladem může být bývalý ultrapravicový novinář, který se ideově zcela rozešel se svým velice slavným otcem,“ zmiňuje novopečeného poslance Martina Komárka. Takovéto nahodilé seskupení osobností různého ideologického vyznání prý rozhodně nezaručuje zlepšení životní úrovně nejširších vrstev.

Podle mladého komunisty se ukázalo, že v současné době nelze dosáhnout levicovější vlády, než je ta současná, Rusnokova. Proto je prý pochopitelné, když se levicoví politici po volbách sešli s levicovým prezidentem a projevili obavy o další vývoj v této zemi.

Současný předseda vítězné strany totiž prý prokázal svou pravicovou orientaci již před deseti lety, kdy významně ovlivnil nezvolení levicového prezidenta, a tím přispěl ke zvolení symbolu radikální „kupónové“ pravice. Tím se měl stát viníkem všeobecného marasmu dalších deseti let včetně instalace vlád systematicky předávajících peníze obyvatel do kapes podnikatelů.  

Celý text Pavla Janečka ZDE

„Momentálně projevuje stejný způsob myšlení tím že se chce za každou cenu stát premiérem vlády, která evidentně svým složením nebude levicová, popřípadě bude ovládána nelevicovými silami,“ připomíná Janeček s tím, že se Sobotka nevyhýbá ani kontaktům s vyloženě pravicovými stranami. Rovněž prý nepochopil, že obrovská mediální podpora, kterou dostává, není zaměřena pro něj, ale proti levicovému prezidentovi, představujícímu „ten největší balvan překážející ovládnutí společnosti pravicí“.

Role médií, zejména České televize, prý opět potvrzuje, že peníze mohou ovlivnit myšlenkové pochody široké veřejnosti. A i to zásadně ovlivnilo výsledek letošních voleb.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…