Mluvila, i když je to zakázané. Politička ČSSD má průšvih

14.06.2018 8:01

Starostka České Lípy Romana Žatecká je kritizována za to, že vyzradila výsledky referenda v místní buňce o vstupu ČSSD do vlády s Andrejem Babišem (ANO). Předsednictvo partaje to přitom zakazuje, píše server iDnes.cz.

Mluvila, i když je to zakázané. Politička ČSSD má průšvih
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka České Lípy Romana Žatecká (ČSSD)

Starostka výsledky referenda oznámila na sociální síti Facebook. Uvedla, že po dlouhé diskusi 88 procent přítomných sociálních demokratů řeklo menšinové vládě NE. Někteří členové ČSSD toto nedělní zveřejnění vnímají jako pokus o ovlivnění dosud nerozhodnutých členů strany. Hlasování přitom pokračuje do dnešního dne, zítra pak budou známy výsledky. 

„Paní starostka porušila usnesení, už jsem ji na to upozornil. Obecně nejsem příznivec toho psát něco na Facebook pozdě večer. Měla s tím počkat do rána a třeba by si svoji potřebu to ventilovat ještě rozmyslela,“ uvedl k tomu předseda ČSSD v Libereckém kraje Jan Mečl. Zároveň dodal, že ona je rebelka a sekat hlavu ji za to rozhodně nebudou. 

Náměstek hejtmana Pavel Svoboda, jenž je členem krajského předsednictva ČSSD, dodal, že Žatecké chybí dostatek vnitřní disciplíny. „Zveřejňování dílčích výsledků k ničemu nevede,“ uvedl. 

Předseda ČSSD Jan Hamáček je však smířlivější, nemyslí si ani to, že by kvůli zveřejnění výsledků mohlo dojít k ovlivnění dalších členů strany. A rozhodně nedojde k tomu, aby Žatecká byla potrestána. „Je to věcí jejího svědomí, jemuž se bude zodpovídat,“ dodal Hamáček. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…