Močení na služebné, výhrůžky smrtí, tuny drog. Ze života saúdské královské rodiny, která teď v OSN šéfuje přes lidská práva. Jen pro otrlé

27.10.2015 14:09

Saúdská Arábie předsedá Radě OSN pro lidská práva. A mezitím členové královské rodiny tropí po světě hlouposti. Na konci září proběhla party v Beverly Hills, na které se saúdský princ oddával kokainu, alkoholu a prostitutkám až do chvíle, kdy si pro něj přijela policie. Ženy údajně týral a vyhrožoval jim zabitím, nechával si prdět do obličeje a také se na ně málem vymočil. A nyní zatkli jiného saúdského prince. Ten se jenom pokusil propašovat z Libanonu zhruba dvě tuny amfetaminů a trochu kokainu.

Močení na služebné, výhrůžky smrtí, tuny drog. Ze života saúdské královské rodiny, která teď v OSN šéfuje přes lidská práva. Jen pro otrlé
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Devětadvacetiletý syn zesnulého saúdského krále Abduláha, princ Majed, pořádal párty na pronajatém pozemku v Beverly Hills. Ohromný objekt v celkové hodnotě 37 milionů dolarů se tak stal dějištěm dvoudenní konzumace drog, alkoholu a vynuceného sexu pod výhružkami smrtí.

Tři ženy, jež měly za úkol pečovat princi Majedovi o dům, se rozhodly jej po konci oslav žalovat. Nejdřív je totiž princovi pomocníci zamkli v panství, kde se je Majed pod vlivem drog a alkoholu pokusil mimo jiné i pomočit, v čemž mu však zabránil jeden z jeho pomocníků. 

Princ ženy ponižoval. „Jsem princ a dělám si, co chci. Ty jseš nikdo!“ uvedla jedna z nich, že na ní princ křičel. Vyhrožoval smrtí, nutil k orálnímu sexu. Dokonce se i musely dívat na to, jak princovi jeho přirození hladí jeden z jeho mužských pomocníků. A přitom je v Saúdské Arábii za homosexualitu možné dostat i trest smrti. A druhý si mu pak prdnul do obličeje.

Celá párty pro ženy, vdané matky dětí, skončila až ve chvíli, kdy jeden ze sousedů upozornil policii. Ta následně našla dvě zkrvavené, třesoucí se ženy, kterým se podařilo utéct. Jedna z nich je princova přítelkyně, kterou údajně osočil z pohlavního styku s jiným mužem.

Princ pak skončil u soudu, kde nakonec, pro „nedostatek důkazů“, jen zaplatil kauci 300 000 dolarů a odešel. V současnosti není k nalezení. Ženy, které jej žalovaly, byly však pevně odhodlané svůj případ vyhrát. Nakonec však svoje obvinění stáhly.

Saúdové se však dostali na titulní strany novin i dnes. Princ Abdel byl zatčen na letišti v Bejrútu. Pokoušel se totiž se svými čtyřmi společníky propašovat z Libanonu dvě tuny amfetaminu, jež je údajně velmi oblíbený mezi syrskými rebely.

Jednalo se o největší drogový zátah v dějinách Libanonu. Úřady našly v princově soukromém tryskáči dvě tuny tablet Captagonu a „nějaký kokain“. Captagon je amfetamin, který lze získat na recept a původně se předepisoval na poruchy chování. Dnes se na Blízkém východě používá především jako stimulant. Na Západě je však již dlouho zakázaný.

Captagon je mezi syrskými bojovníky velmi rozšířenou drogou. Pomáhá totiž udržet pozornost. Podle původního plánu se mělo letadlo vrátit do Saúdské Arábie a je tedy možné, že se ze Sýrie stává továrna na drogy.

Syrským drogovým dodavatelům se zřejmě podařilo úspěšně začít výrobu Captagonu, a tak, kromě toho, že dodávají oběma stranám konfliktu, začali vyvážet i za hranice.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …