Moderátorka Kamila Moučková je čestnou občankou Prahy 1

24.05.2019 21:44

Rozhlasová a televizní moderátorka Kamila Moučková dnes na Staroměstské radnici převzala čestné občanství Prahy 1, předal jí ho starosta Pavel Čižinský (Praha 1 sobě). Kromě zarámované listiny ji předal finanční dar 100 000 korun. Krátké slavnostní ceremonie se zúčastnila asi dvacítka hostů. Vyjma rodiny a přátel to byl například odborník na etiketu Ladislav Špaček nebo moderátor Karel Voříšek.

Moderátorka Kamila Moučková je čestnou občankou Prahy 1
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Moučková v obřadní síni Staroměstské radnice vzpomínala, že tu čtyři roky oddávala. Po senátních volbách v roce 1996, v nichž kandidovala jako nestraník za ODA, se stala zastupitelkou Prahy 1.

Po předání Moučková řekla, že si přeje, aby nynější volby do Evropského parlamentu dobře dopadly a situace se v této zemi zlepšila. „Věřím strašně na mladou generaci. Hrozně jim fandím, mladým, vzdělaným lidem. Je to to jediný, co nás může podržet a zachránit,“ dodala.

Jednadevadesátiletá Moučková 21. srpna 1968 v televizním vysílání informovala o invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Po upálení Jana Palacha v lednu 1969 podporovala studentské protesty. Kvůli tomu musela z televize odejít, následně dostala zákaz vystupování v médiích. Ke své profesi se mohla vrátit až po roce 1989.

Čestné občanství Praha 1 uděluje významným osobnostem, které přispívají k českému uměleckému a vědeckému dědictví. Návrhy mohou zasílat i občané. Nominované schvaluje zastupitelstvo městské části Praha 1. V loňském roce Čestné občanství převzala například snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká, jeho držiteli jsou dále třeba moderátor a herec Marek Eben nebo zpěvačka Hana Hegerová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…