Modlete se za smrt nevěřících a vítězství Islámského státu, znělo mešitou v Británii. Jen jsem tlumočil proroka, hájil se imám u soudu

30.09.2017 18:02

Pověstnou britskou toleranci vzal až příliš doslovně radikální islámský imám Kamran Sabir Hussain. Nicméně britské úřady vzaly doslovně i jeho nenávistná kázání a muslimský duchovní stráví příštích šest a půl roku ve vězení.

Modlete se za smrt nevěřících a vítězství Islámského státu, znělo mešitou v Británii. Jen jsem tlumočil proroka, hájil se imám u soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Islámské centrum Vídeň, německy Islamisches Zentrum Wien, je mešita v 21. vídeňském okrese Floridsdorf

Mnoho britských imámů pravidelně zkouší, kam až mohou při svých kázáních zajít, aniž by byli popotahováni místními úřady. V mnoha případech se jim daří šířit nenávist a zaklínat se přitom svobodou projevu, která je ve Velké Británii skutečně „svatá“. Nicméně čtyřicetiletý Hussain z města Stoke to se svými kázáními přece jenom přehnal a jím šířené projevy nenávisti musely potrestat i jinak velmi „ohleduplné“ britské soudy.

Imám mnoho let indoktrinoval i nejmenší děti a podle tajné nahrávky britského policisty mnohokrát kázal za zády s vlajkou Islámského státu. Neméně děsivé než aranžmá jeho kázání byl i jejich samotný obsah. „Nevěřící na vás chtějí zaútočit a zabíjet vás. Postavte se jim a buďte připraveni se obětovat a prolít svoji krev,“ hřímal podle tajné nahrávky radikální imám při jednom svém kázání. Jak bylo potvrzeno v průběhu vyšetřování, pravidelně vybízel k násilí vůči nemuslimům a k podpoře terorismu.

„Podle mého názoru byla jeho kázání velmi nebezpečná a nepřímo prostřednictvím nich vybízel své posluchače k organizování teroristických útoků,“ uvedl soudce Poulet s odkazem na případ Mohibura Rahmanema, který pravidelně navštěvoval Hussainova kázání a na začátku tohoto roku byl odsouzen za výrobu bomby a útok mačetou. Samotný Hussain také svým „ovečkám“ tvrdil, že britská vláda podporuje útoky proti muslimům.

Jak bylo doloženo při vyšetřování, Islámský stát Hussain výslovně podpořil například při svém kázání z března loňského roku. To samé potom opakoval 24. června téhož roku, když hovořil o „malém státu, který je napaden arogantní armádou“. Při této příležitosti vyzval přítomné, aby se modlili za vítězství Islámského státu nad „jeho utlačovateli“. „Přibližně o měsíc později zase vyzval k modlitbě za možnost žít podle práva šaría a usmrcení nevěřících,“ píše britský deník.

Tajný policista sbíral na imáma materiály několik měsíců a k jeho zatčení došlo letošního 14. února. Imám dle informací Daily Mail odmítal zpočátku odpovídat na otázky, ale následně poskytl své písemné vyjádření, kde se dle očekávání odvolával na svobodu projevu. „Přes soudem se nicméně hájil tím, že pouze tlumočil myšlenky proroka Mohameda a sám byl překvapen, jak vše nakonec vyznělo,“ uzavírá britský deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …