Mrtvý generál Lučanský: Šílenosti za mřížemi. „Udělal si to sám“. A lékař to potvrdí, vypovídá nejslavnější vězeň

04.01.2021 17:22

K sebevraždě někdejšího policejního prezidenta Milana Lučanského se již vyjádřil i omilostněný vrah Jiří Kajínek. Zhodnotil, že je nynější situace na Slovensku skutečně zajímavá a měli bychom ji sledovat. Sám pak okomentoval některé teorie, které se v souvislosti se sebevraždou generála Lučanského vyrojily. „Vězeňská služba z toho vždycky udělá úplně normální záležitost,“ zaznělo od Kajínka, načež objasnil, zdali reálně Lučanský mohl pod dohledem dozorců spáchat sebevraždu.

Mrtvý generál Lučanský: Šílenosti za mřížemi. „Udělal si to sám“. A lékař to potvrdí, vypovídá nejslavnější vězeň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kajínek

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13382 lidí
„Každý, kdo to prostředí zná, tak ví, že se tam odehrávají šílenosti, ale vězeňská služba z toho vždycky udělá úplně normální záležitost, to, že se tam dějí nezákonnosti, to přece nejde,“ započal hned zostra Kajínek, a hned tím namířil na to, že jakmile je někdo za mřížemi stlučen, tak se vše urovná se slovy, že si to „udělal sám“ nebo „spadl ze schodů“. „Lékař to bohužel potvrdí,“ podotkl.

Aktuální situaci na Slovensku Kajínek přímo komentovat nechtěl, naopak okomentoval pochybnosti nad tím, že by dozorci Lučanského neuhlídali. Lidé a novináři, kteří tvrdí, že by dozorci Lučanského v případě pokusu o sebevraždu uhlídali, podle něho neznají vězeňské prostředí dostatečně.

„Normální je kontrola cel jednou za hodinu. Když se zpřísní kontrola, znamená to, že se chodí jednou za 30 minut,“ pokračoval s tím, že člověk, který se chystá spáchat sebevraždu, se nedá za běžných okolností uhlídat. Sám však nechce hodnotit, co přesně se stalo. „Víme, že je možné všechno,“ zaznělo od něj.

„Situace na Slovensku je opravdu zajímavá, má smysl to sledovat,“ uzavřel Kajínek.

Celé video Jiřího Kajínka můžete zhlédnout zde:

Pochybnosti nad sebevraždou slovenského generála vzedmula i vdova po Lučanském. „Nesměla jsem ho odkrýt, protože jinak mi po zuby ozbrojená ochranka vyhrožovala, že mi víc nedovolí. Proč se asi tak báli, abych viděla jeho tělo? Jediné, co jsem viděla, byla jeho hlava a krk. Ten byl mimochodem zcela čistý bez šrámů po údajném oběšení,“ sdílela manželka Martina Lučanská s dovětkem, že rodina čeká na výsledky pitvy a doufá, že je dostane dříve než média.

Lidé na Slovensku uctili památku generála zapalováním svíček v blízkosti policejních stanic. Nejvíce jich bylo u budovy Policejního prezidia v Bratislavě na Račianské ulici, kde byla symbolicky prověšena i černá zástava, kterou tam donesl někdo z místních. Ministr vnitra Roman Mikulec ovšem černou zástavu odmítl vyvěsit. Poslední rozloučení se zesnulým má být v pátek ve Štrbě.

Milan Lučanský se měl podle oficiální verze zranit ve vazební cele dne 9. prosince. Potom ho operovali ve vojenské nemocnici v Ružomberoku. Tam se podle informací Pravdy.sk a uniklé lékařské zprávy zranil i na temeni hlavy, když spadl z vozíčku. Zotavoval se ve vězeňské nemocnici v Trenčíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…