Mrtvý syrský chlapeček, který nás má dojmout a přesvědčit: Zde je reakce, která jde proti proudu

03.09.2015 11:12

Evropské dotace jsou jedním z nástrojů, jak lze obsadit prostor a trh bez jediného výstřelu, píše několikrát oceněný bloger František Matějka na svém blogu na serveru iDNES.cz. A poukazuje na to, že eurodotace nyní dostaly nový rozměr, když byly veřejně použity k vydírání.

Mrtvý syrský chlapeček, který nás má dojmout a přesvědčit: Zde je reakce, která jde proti proudu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

Anketa

Přesvědčila vás fotka utonulého syrského chlapečka, že máme přijímat uprchlíky?

0%
hlasovalo: 20172 lidí

Nejprve ale vysvětluje svůj neotřelý pohled na dotace EU. Ty prý demoralizují celé společnosti a národy a podílí se na fatální devalvaci tradičních pojmů a hodnot. Jsou zdaleka největším zdrojem korupce. Vůbec přitom nejde o to, že jsou dotace rozkrádány.

Celý text je ZDE

„Už jen samotná podstata dotací je totiž korupční nástroj sám o sobě. Jedni politici v Bruselu si za ně kupují přízeň a hlasy druhých politiků v národních členských státech, kteří si za ně zase kupují hlasy ve volbách,“ myslí si.

Upozorňuje na to, že nyní využila institut dotací rakouská ministryně vnitra Mikl-Leitnerová „k bezprecedentnímu návrhu na vydírání těch států, které mají díky své zdravější imigrační politice stále ještě podstatně méně problémů, než členské státy staré“.

Když teče do bot, kdo by to řešil

Rakouská ministryně vnitra spojila dotace EU a nelegální imigraci jednou linkou. „Kdo nevyjde vstříc a nevezme si imigranty k sobě, nemá dostat dotace. Ty jsou sice vázány zcela jinými pravidly, která v sobě žádný uprchlický deal s problémy fakt neobsahují, ale když teče do bot, kdo by to řešil. Fakt, že by takový postup znamenal krádež našich členských příspěvků, nechám bez komentáře,“ rozhořčuje se Matějka.

Odchod z EU není nic, čeho bychom se měli bát

Myslí si, že není třeba stahovat kalhoty předem a umírat na vyděšení. „Odchod z Evropské unie, obnova a posílení naší vlastní armády, posílení aktivních záloh a apel na občany napříč Českou republikou ve věci lepší přípravy nás i našich dětí pro potřeby obrany naší vlasti před vlivy zvenčí není nic, čeho bychom se měli bát,“ nabízí překvapivé řešení.

Prý nejen kvůli aktuální situaci. „Ale také proto, aby třeba jednou děti našich dětí vůbec věděly, co je to hrdost, vlast a národ. Že to nejsou zakázaná slova, uložená někde v Bruselském trezoru, stejně jako to dělali bolševici v padesátých letech u nás, a že Česká republika není provincií Německa či Rakouska výměnou za dotace, na které nakonec sami přispíváme,“ uzavírá bloger František Matějka své zamyšlení.

Za smrt tříletého Aylana mohou západní politici

Matějka okomentoval také fotografii, kterou zveřejnila snad všechna evropská média a která zachycuje tělo tříletého syrského chlapce, který zahynul při pokusu dostat se přes Středozemní moře z Turecka do Řecka.

„Jako táta tří dětí říkám: Je to kruté, prožívám pocit bezmocnosti, je to konec života malého dítěte, které za nic nemohlo. Je to svinstvo,“ píše. Zároveň ale podotýká, že on sám není vinen tím, že svět a lidi na něm nejsou spravedliví.

Ví také, že takový pocit v něm nevyvolá nikdo ani dvaceti podobnými fotografiemi. „Je potřeba to říkat nahlas a stále dokola: původcem všech těchto problémů jsou primárně západní politici, kteří chtěli vojenskou intervencí a válkami změnit režimy států v Africe a na Blízkém východě,“ upozorňuje s tím, že současná imigrační vlna, která bude ještě zesilovat, je přímým důsledkem fatálně chybných rozhodnutí při válkách nejen v Iráku, Libyi a Sýrii, které západní politici pomohli vyvolat a vojensky a finančně je za naše daně podporovali.

„Obviňuji tímto ze smrti syrského tříletého chlapce Aylana dosavadní politiky v Bruselu, USA a politiky v členských státech Evropské unie, kteří souhlasili a vojenskými intervencemi způsobili následnou destabilizaci a rozvrat funkčních režimů, ze smrti zdaleka nejen tohoto dítěte. Je potřeba to říkat nahlas a stále dokola: občané České republiky nenesou vinu a odpovědnost, a tudíž nejsou povinni za to pykat,“ dodal Matějka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…